2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Transzformátor tolvajok rendőrkézen

A járőrök a mezőőrökkel való jó együttműködés eredményeként rövid időn belül elfogták és előállították a vasúti berendezés megrongálóit.

A Miskolci Rendőrkapitányság ismeretlen tettesekkel szemben közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, valamint lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást, mert azok 2013. október 19-én a Felsőzsolca és Bőcs vasútállomások közötti szakaszon egy transzformátort eltulajdonítottak, egy másikat pedig megrongáltak. Az elkövetők cselekményükkel a vasúti közlekedésben résztvevő személyek életét és testi épségét veszélyeztették.

Az elsődleges rendőri intézkedések során egy mezőőr értesítette a járőröket, hogy mialatt a közelben lévő szántóföldeket ellenőrizte, két gyanús alakot látott gyalogolni, akiket megállított és visszatartott.

Az alsózsolcai körzeti megbízott szolgálati telefonjára beérkező hívást követően, a rendőrök mindkét személyt intézkedés alá vonták. Az érintetteknél megtartott ruházatátvizsgálás során több transzformátor alkatrész és szerszám is előkerült.

A Miskolci Rendőrkapitányságra előállított alsózsolcai 29 éves R. Mihály és 16 éves fiatalkorú társa gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett, melynek során egyikük egy két nappal korábbi, hasonló jellegű bűncselekmény elkövetéséről is számot adott.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek