2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Törvénytelen és nem biztonságos!

Törvénytelen és nem biztonságos!

Törvénytelen és nem biztonságos!A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a szexuális-szolgáltatások több veszélyt is magukban rejtenek amellett, hogy a prostitúció illegális. Egyrészről a szolgáltatást igénybe vevők könnyen bűncselekmények áldozataivá válhatnak, illetve komoly egészségügyi kockázatokkal is számolhatnak. Másrészről, a törvénytelen módon szexuális-szolgáltatást nyújtókat is érhetik támadások.

 

/illusztráció/

A Miskolci Rendőrkapitányság rablás miatt indított eljárást B. A. 18 éves miskolci fiatalemberrel szemben, aki az elmúlt napokban két nőt is megtámadott, akik az útszélén vártak kuncsaftra. Először szeptember 17-én a késő délutáni órákban a Szinva patak partján várakozó nőt szólított meg, a férfi nyomatékkal arra kérte, hogy adja át a nála lévő értékeket.  Verbális agressziót tettlegesség követte, majd B. A. 1000 forint zsákmánnyal távozott. A második támadás ugyanott, ugyanúgy, de három nappal később történt.

A Miskolci Rendőrkapitányság szeptember 22-én vette bűnügyi őrizetbe a gyanúsítottat, s egyben kezdeményezte előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését.

Utcai harc
A Miskolci Rendőrkapitányság szabálysértési feljelentése alapján a bíróság szeptember hónapban ezidáig öt tiltott kéjelgővel szemben hozott határozatot, amelyekben pénzbírságot (20 000 forinttól – 50 000 forintig terjedően), illetve büntetés-végrehajtási intézetben letöltendő szabadságvesztés büntetést szabott ki (négy naptól húsz napig terjedően).

A Miskolci Rendőrkapitányság a közbiztonság megszilárdítása érdekében, a polgárok jogos igényeinek eleget téve nagy figyelmet fordít a prostitúció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények visszaszorítására. A rendőrség folyamatos harcot vív, hogy a törvény által védett övezetekből, így különösen az iskolák, óvodák, közművelődési épületek, egyházak, temetkezési kegyhelyek környékéről teljesen kiszorítsák a jelenséget.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…