2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Tömeges visszaélések a tömegközlekedési eszközökön

Tömeges visszaélések a tömegközlekedési eszközökön

Tömeges visszaélések a tömegközlekedési eszközökönSzakmányban hamisították az utazásra feljogosító igazolványokat, amelyeket helyközi, városi busz- illetve villamosjáratokon lehetett igénybe venni. Egy 22 éves egyetemi hallgató például vizsgája napján bukott le az általa gyártott utazási igazolvánnyal. Rajta kívül még több mint száz gyanúsítottal szemben folyik hasonló ügyben eljárás.

A Miskolci Rendőrkapitányság közokirat hamisítás miatt indított gyorsított eljárást a fiatalemberrel szemben, amely eredményeként a bíróság megrovásban részesítette a vádlottat. Továbbá a hatóság indítványára a taláros testület elkobozta az elkövető számítástechnikai eszközeit.

Tömeges visszaélések a tömegközlekedési eszközökön

A Miskolci Rendőrkapitányság az első fél évben több mint száz ügyben indított már eljárást közokirat hamisítás miatt hasonló bűncselekmények miatt. A kedvezmény jogtalan felhasználói mellett több kártyahamisító is rendőrkézre került. A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy előfordult már olyan is, amikor a hamisított úgynevezett „MÁK-kártyákat” pár ezer forintért próbálták értékesíteni, például piacokon, pályaudvarokon.

A Miskolci Rendőrkapitányság felderítési hatékonyságához hozzájárul, hogy a helyi közlekedési vállalattal kötött együttműködési megállapodás alapján a rendőrök és az ellenőrök közös akciókat hajtanak végre, azaz szinte száz százalékban kiszűrhetőek a hamis okmányok. A július elsejétől kiadott új igazolványok biztonságtechnikailag már fejlettebbek, így megszűnhetnek a tömeges visszaélések. A Miskolci Rendőrkapitányságnak ennek ellenére továbbra is eltökélt szándéka, hogy folyamatos ellenőrzésekkel elejét vegye a további jogosulatlan felhasználásoknak, illetve közokirat hamisításoknak.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek