2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
Tolvaj dobogón a lopós robogós

Tolvaj dobogón a lopós robogós

Tolvaj dobogón a lopós robogósCsaknem félszáz kerékpárt és három robogót loptak el azok az ónodi férfiak, akiket a tiszaújvárosi rendőrök elfogtak, még szeptember elején. A csoport egyik tagja annak ellenére, hogy büntetőeljárás indult ellene újra akcióba lendült.

Egy tiszaújvárosi férfi a helyi rendőrkapitányságon bejelentést tett arról, hogy október elején ellopták a közel 100 000 forint értékű frissen vásárolt robogóját. A Szerencsi Rendőrkapitányság járőrei pár nap múlva ellenőrzés alá vontak egy bukósisak nélkül és utassal közlekedő segéd-motorkerékpár vezetőt. Az intézkedés során azonnal kiderült, hogy körözik a járművet, azaz lopott, továbbá a fiatalemberrel szemben is eljárás folyik a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon.

Az előállított gyanúsított elismerte az újabb bűncselekmény elkövetését, amelyet szeptember 30-án a késő esti órákban hajtott végre. Úgy gondolta, hogy a motort később majd értékesíti, s így nagyobb összegre tehet szert.

A két Rendőrkapitányság összehangolt munkájának köszönhetően az újfent rendőrkézre került 17 éves Sz. R. jelenleg bűnügyi őrizetben várja az ügy további alakulását.

A korábban ellopott kerékpárok beazonosítása jelenleg is folyamatban van, annak érdekében, hogy a jogos tulajdonosok visszakaphassák értékeiket.

Emlékeztető:
Busszal érkeztek, kerékpárral távoztak – bringa ”megszállottak” rendőrkézen Eljárás indult lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes(ek) ellen, aki(k) 2009. július és augusztus 07. között Tiszaújváros terültéről (lépcsőházakból és utcáról) lakatlevágás módszerével több tucatnyi kerékpárt tulajdonított(ak) el.

A kitartó, bravúros nyomozás eredményeként 2009. szeptember 03-án bilincs kattant négy ónodi férfi kezén, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény-sorozat elkövetésével. Az elkövetők – a főként vagyon elleni bűncselekmények miatt már valamennyien büntetett előéletűnek számító – C.R. 30 éves, H.J 21 éves, Sz.B. 18 éves, valamint Sz.R. 17 éves ónodi lakosok beismerő vallomást tettek, velük szemben a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság lopás miatt folytat büntetőeljárást.

Az elfogást megelőzően a beszerzett bizonyítékok alapján a faluban közel 40 db olyan kerékpár került lefoglalásra, amit a gyanúsítottak értékesítettek.

Az ügy érdekességeként elmondható, hogy az elkövetők jellemzően az esti fél tízes „műszakos” buszjárattal utaztak be Tiszaújvárosba „dolgozni”, hogy onnan már sportosan, biciklivel tekerjenek haza.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…