2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Tizenhatra nőtt az új vírus magyarországi áldozatainak száma

Tizenhatra nőtt az új vírus magyarországi áldozatainak száma

Tizenhatra nőtt az új vírus magyarországi áldozatainak számaEddig 1,7 millióan kaptak az új influenzavírus elleni védőoltásból; a betegségen 50-70 ezren estek át; közben már tizenhatra nőtt azok száma, akiknek halála összefüggésbe hozható az új vírussal. Kedden meghalt egy 24 éves fiatalember a zalaegerszegi kórházban, az új vírus támadta meg a szervezetét – közölte az országos tiszti főorvos kedd este. Az egészséges fiatalembernél súlyos tüdőgyulladás alakult ki, egy hétig lélegeztető gépen volt, azonban a vírus megtámadta a veséjét. Ő a 16. áldozat Magyarországon, akinek halála összefügghet az új influenzavírussal. Falus Ferenc országos tiszti főorvos keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, „tűrhetetlen, hogy egy gyógyítható, megelőzhető betegséget nem előzünk meg.”

Elmondta, a Szegeden kezelt kismama állapota kritikus, a győri kórházban fekvőé pedig súlyos, életveszélyes, a Budapesten kezelt 21 hetes anya állapota stabil, de életveszélyes. Őt is géppel kell lélegeztetni. Falus Ferenc tudomása szerint hat várandóst kezelnek intenzív osztályon.

Gál János, a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikájának igazgatója a kedd reggel elhunyt kismamával kapcsolatban elmondta, az elvégzett vizsgálatok igazolták szervezetében az új vírust, ami a súlyos tüdőgyulladást, majd a halálát okozó vese- és szívelégtelenséget okozta. Hozzátette: a 21 éves nő hathónapos magzatát sem sikerült megmenteni. A főorvos professzor megjegyezte: ez a betegség rendkívül gyors és súlyos lefolyású volt, mint fogalmazott, ilyennel még nem találkoztak.

Falus Ferenc tájékoztatása szerint az oltópontokban eddig 20.145-en kaptak térítés ellenében védőoltást. Hozzátette: nem tudnak olyan súlyos szövődményről, amit a védőoltás váltott volna ki.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek