2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

TISPOL ellenőrzés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

A háromnapos európai összehangolt közlekedésrendészeti akció elsősorban a tehergépjárművek, és autóbuszok átfogó ellenőrzésére terjed ki Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is.


A TISPOL „European Operation Truck” közlekedésbiztonsági ellenőrzés európai szintű végrehajtására 2012. február 14-16. között kerül sor, mely a közúti forgalomban részt vevő magyar és külföldi tehergépjárművek, és autóbuszok átfogó vizsgálatát teszi ki. Az akció során a rendőrök különösen a napi valamint heti pihenőidők-, továbbá a tehergépjárművek műszaki állapotára vonatkozó előírások betartását ellenőrzik.

Az akció során a rendőrök a járművezetők általános ellenőrzésén túl a menetíró készülékekkel /tachográf/ kapcsolatos jogsértéseket, a sebességtúllépést, a túlsúlyos járművek, rakományok rögzítésével kapcsolatos szabálytalanságokat, ADR szabálysértéseket, járművek műszaki állapotának hiányosságait veszik górcső alá.

Az ellenőrzés prioritásai közé tartozik még, a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedők jogkövető magatartásának formálása, a közlekedés biztonságát veszélyeztető szabálysértések elkövetőinek felderítése. Az akció során a rendőrök hangsúlyt fektetnek az ittas vezetők kiszűrése is!

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…