2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
Tettenérések

Tettenérések

TettenérésekMunka közben voltak az elkövetők és a rendőrök is, utóbbiak járőrözés közben fogták el különböző helyszíneken a gyanúsítottakat az elmúlt néhány nap alatt.

 

 /illusztráció/

Kapu helyett kerítés
Egy miskolci kertes családi ház lezáratlan fészerében pakolta össze az ott található értékesíthető holmikat a tulajdonos tudta nélkül egy férfi. Az arra járőröző rendőröknek az tűnt fel, hogy a batyus férfi
nem a kaput használva, hanem a kerítésen át akart távozni. A lopási kár azonnal megtérült, az elkövetővel szemben a Miskolci Rendőrkapitányság indított eljárást.

Vörös rézből akart olvasni
Hétfőn este Miskolc belvárosában egy újságos pavilon külső vörös réz borítását feszítette fel egy férfi. Az elkövető olvasni szeretett volna, no nem újságot, hanem azt a pénzt, amit terve szerint a színesfémért kap. Vélhetően fog is majd kapni valamit, hiszen a szolgálatot teljesítő rendőrök tetten érték őt, s vele szemben lopás miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság, egyben az ügy bíróság elé állítását tervezi a hatóság.

Szalámi technika
Két rúd minőségi szalámit akart kivinni egy sátoraljaújhelyi férfi az egyik helyi nagyáruházból. Az elkövető gondosan letörtre az árucikken lévő etikettet, majd angolosan akart távozni a magyar felvágottal, de bevágódott előtte az ajtó, mivel a biztonsági kapu bejelzett. Az áruházban lévő biztonsági őrök visszatartották a férfit a rendőrök kiérkezéséig. A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság lopás vétsége miatt indított eljárást a gyanúsítottal szemben.

Hideg vizet ihat a piára
Különféle palackozott italokat pakolt össze egy szuhogyi családi házban egy izsófalvai férfi. A tulajdonosok mit sem tudtak az önkényes italkihelyezésről, mivel a hívatlan látogató a késő esti órákban ment be az ingatlanba a folyékony nedűkért, de elcsúszott. A motoszkálásra felébredő háziak azonnal értesítették a rendőrséget, akik tetten érték az elkövetőt. Az Edelényi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást az elkövetővel szemben.

Bárszék helyett máshol fognak ülni
A kerítésen adogatták ki egy tiszaújvárosi szórakozóhely bárszékeit és asztalait, azok az elkövetők, akiket tetten értek a szolgálatot teljesítő járőrök. A gyanúsítottak az éjszakai órákban másztak be a kocsma, kerítéssel körbezárt területére, ahonnan bárszékeket és asztalokat akartak volna ellopni, de tetten érték őket. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság lopási kísérlet miatt indított eljárást az
ügyben.

Lopták a fát, de ráfaragtak
Egy mezőgazdasági zrt-nek okoztak gondot azok a fatolvajok , akik Megyaszó külterületén folyamatosan irtották az akácost. A lopások felfedezését követően a Szerencsi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának munkatársai figyelőszolgálatot láttak el a területen, amikor is 01 óra után néhány perccel egy vadőr jelezte a figyelő rendőröknek, hogy ismét megjelentek a fatolvajok néhány kilométerrel arrébb. A mezőgazdasági zrt. időközben terepjáróval a helyszínre érkező alkalmazottja és a rendőrök elindultak a bejelentés helyszínére, ahol a tolvajok – észlelve a közeledő gépjárművet – megpróbáltak elillanni a teherautójukkal. Menekülés közben a teherautó azonban kidöntött egy kerítést és fenn akadt a kidőlt oszlopokon. Az elfogott miskolci tolvajokat előállították a Szerencsi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsított kihallgatásuk megtörtént. A kihallgatásuk során mindketten tagadták a majd 500 000 forint kárértékű bűncselekmény elkövetését, de leginkább azt fájlalták, hogy a rendőrség azonnal lefoglalta az elkövetéshez használt motoros fűrészt és a szállításhoz használt gépjárművet is.  Az ügyben a Szerencsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja a nyomozást.

 

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek