2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Tetten érő kamerák – Fényképező térfigyelő kamerák Miskolcon

Tetten érő kamerák – Fényképező térfigyelő kamerák Miskolcon

A Miskolci Rendőrkapitányságon a kiépített térfigyelő kamerarendszernek köszönhetően a rendőrség mondhatni két legyet üt egy csapásra. A különböző közlekedési szabálysértések bizonyításához ugyanis nem kell feltétlenül rendőri jelenlét, ezért a közbiztonságra koncentráltabb figyelem irányulhat a járőrök részéről.

A közlekedés biztonságát és folyamatosságát veszélyeztető szabályszegések kiszűrésének bizonyítása korábban a legtöbb esetben rendőri jelenlétet követelt. A Miskolcon kiépített térfigyelő kameráknak köszönhetően már bizonyító erejű fényképfelvétel készíthető. A rendszer olyan közlekedési szituációk kiszűrésére alkalmas, mint például a szabálytalan parkolás, a tiltott helyen történő megállás, behajtás, vagy várakozás. A jó minőségű és bizonyítékként is használható felvételek alapján az egyértelmű szabályszegések segítségével a rendőrség a jármű üzembentartójával szemben közigazgatási eljárást indít.

A Miskolci Rendőrkapitányság hatékonyságát is növeli a „technikai park” új szempontú használata, hiszen a kisebb súlyú közlekedési szabálysértések nem igényelnek ezáltal közvetlen rendőri jelenlétet, azaz a járőrök a közterületek közbiztonságára koncentráltabban ügyelhetnek. Az sem elhanyagolható tény, hogy a szabályok ellen vétő autósok nem nyugodhatnak meg, ha nem látnak éppen rendőrt, hiszen a kamera úgymond tetten éri őket, azaz a felelősségre vonás nem marad el.

A rendőrségi tapasztalatok biztatóak, hiszen az elmúlt időszakban átlagosan napi 10-re tehető azon fényképfelvételek száma, ami alapján a kapitányság közigazgatási eljárást indított. Előfordultak olyan napok is, amikor a kamerák majd két tucat szabálytalankodót vettek lencsevégre.

Információs háttér:

A térfigyelő kamerákra vonatkozó információk elérhetőek a Magyar Rendőrség honlapján a (police.hu) a „Közérdekű adatok” linknél a „Kimutatások” alatt.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek