2024. 09. 15. vasárnap

Enikő, Melitta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 468 HUF

Tetten érések és elfogások Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Miskolcon síncsavar- Edelényben fémtolvajokat fogtak el a rendőrök, míg Bogácson egy munkába igyekvő rendőr szolgálatba helyezte magát, aminek eredményeként később négy elkövetőt sikerült őrizetbe venni.

Félresiklott a síncsavar-tolvajok terve

Lakossági bejelentés alapján sikerült elfogni azokat a miskolci tolvajokat, akik az épülőfélben lévő villamos pálya területén mezgerelték a fémet.  A négy férfi március 10-én a délutáni órákban a Győri kapuban a villamos sínpálya építési területén fémcsavarokat és alátéteket szedtek fel, amikor a rendőr járőr tetten érte őket.

A szabálysértési őrizetbe vett elkövetőkkel szemben a Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást.


Ne késsen! Az idő és a rendőrség is Önnek dolgozik!

A fent említett szabálysértés eredményes felderítéséhez többek között hozzájárult az is, hogy miután a szemtanú észlelte a történteket azonnal értesítette a rendőrséget! A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a különböző bűncselekmények, szabálysértések felderítését pozitívan befolyásolja, ha az érintettek, sértettek, a szemtanúk mihamarabb megteszik bejelentésüket az esetről, akár személyesen, vagy az ingyenesen hívható segélyhívó számokon: 107, 112.


Elfogott fémtolvajok

Az Edelényi Rendőrkapitányságon jelenleg több eljárás folyik egy nyolc fős társaság ellen bűncselekmények elkövetése miatt. A helyi, főleg fiatalkorú elkövetők számlájára a gyanú szerint eddig 13 bűncselekmény írható. A tolvaj csoport tagjai általában ketten hárman, esetenként négyen követték el az akcióikat. Legutóbb, március 8-án ketten buktak le a csoportból. Az elkövetők egy edelényi telephelyre másztak be, ahonnan többek között alumínium és acél felniket, lemezradiátort, valamit több tábla bútorlapot vittek el. A gyors rendőri intézkedés eredményeként elfogták a két tolvajt, akikkel szemben az Edelényi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást.


Szolgálaton kívül is szolgálatban

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bogácsi Rendőrőrsének körzeti megbízottja éjszakás szolgálata előtt autóbuszon utazott szolgálati helyére a napokban, amikor figyelmes lett egy általa gyanúsnak vélt gépkocsira.

A gyanú hamar beigazolódott, amikor a szolgálatba állt körzeti megbízott kollégáival felkutatta a keresett autót. A járműben ugyanis nagy mennyiségű kordonfeszítő huzal volt, amelyet aznap lopott a járműben ülő négy elkövető. A lopási kár így teljes egészében megtérült a négy férfit pedig őrizetbe vette a rendőrség. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást, amit gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással fejezett be. A taláros testület összesen 140 000 forint pénzbírságot szabott ki a négy vádlottal szemben 30-30, illetve 40-40 forintos felosztásban.

A Rendőrkapitányságok tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Autós trafik
Hétvégén sem lehet. Autóból sem. Zárjegy nélkül meg végképp nem. Egy házaspárt értek zugárusításon az érdi piacon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) B…
Folytatódik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelt, nyári ellenőrzése; az eddigi vizsgálatok számos szabálytalanságot tártak fel. A szabályszegők …

További cikkek