2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Test tettesek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Test tettesek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Test tettesek Borsod-Abaúj-Zemplén megyébenTöbb mint ezer alkalommal intézkedtek a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tiltott kéjelgőkkel szemben az elmúlt évben. Mondhatni a rendőrség mindennapos harcot vív az utcai prostitúció visszaszorítása érdekében.

 

Az elmúlt években a rendszeres ellenőrzések során sikerült visszaszorítani a tiltott kéjelgőket a megyében. Tavaly azonban így is összesen 1023 szabálysértési eljárást kezdeményezett a rendőrség, melyen belül csak a Miskolci Rendőrkapitányság maga 910 esetben. A prostituáltak főként a turisztikai jelentőséggel bíró térségekben – így például: Miskolc, Mezőkövesd, Sárospatak – fordulnak elő nagyobb számban.

A rendőrségi tapasztalatok alapján leszűrhető, hogy a nyári időszakban megnövekszik a tiltott kéjelgők száma, akárcsak a rendőrségi ellenőrzések is. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a közbiztonság megszilárdítása érdekében, a polgárok jogos igényeinek eleget téve évről-évre egyre nagyobb figyelmet fordít a prostitúció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények visszaszorítására. Az adatok tükrében elmondható, hogy az elmúlt évben többször intézkedtek tiltott kéjelgés miatt, mint azt megelőzően. Ez nem jelenti azt, hogy a prostituáltak száma és tevékenysége megnőtt volna a megyében, hanem a rendőrség azon igyekezetét mutatja, hogy a törvény által védett övezetekből, így különösen az iskolák, óvodák, közművelődési épületek, egyházak, temetkezési kegyhelyek környékéről teljesen kiszorítsák a jelenséget.

 

Információs háttér

● A feljelentett prostituáltak mindegyike magyar állampolgár volt.

● A bíróság elé állítások számát megvizsgálva elmondható, hogy az előző évek adataihoz képest folyamatos emelkedés tapasztalható.

 

Bíróság elé állítások tiltott kéjelgés miatt

2006. év 10

2007. év 30

2008. év 39

2009. év 104

 

● Tiltott kéjelgés miatt 8 esetben történt rendőri intézkedés fiatalkorú lánnyal szemben.

 

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek