2024. 08. 1. csütörtök

Boglárka
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Térfigyelő kamera rögzítette az ittas sofőr ténykedését

A térfigyelő kamera rögzítette, amikor egy férfi az autója csomagtartójából boros flakont vett elő és ivott belőle. Ez még nem is lett volna baj, de utána a volánhoz ült és elhajtott.

Az Ózdi Rendőrkapitányság projektje lett az első helyezett a Belügyminisztérium által kiírt „Egyes települések közbiztonságának javítását célzó együttműködéshez kapcsolódó támogatások elnyerésére” című pályázatán.

Ennek kapcsán mostanság megerősítésre kerültek és fokozottabban működnek a a város területén a térfigyelő szolgálatok. A kamerarendszeren keresztül észlelt jogsértések felderítése, illetve az esetleges elkövetők elfogásának érdekében egy járőrautó állandó mozgásban van Ózd belterületén.

A kamera rendszer létjogosultságát példázza az alábbi történet is.

Ózdon a Vasközben felállított térfigyelő kamera kezelője néhány napja a déli órákban észlelte, amint egy férfi a gépkocsijának csomagtartójából egy boros flaskát vesz elő azt meghúzza, majd ezután beül az autójába és azzal elhajt. A térfigyelőt kezelő rendőr haladéktalanul értesítette a mozgó járőröket. A rendszám alapján, nem messze az elkövetés helyétől a rendőrök intézkedés alá vonták a gépkocsi vezetőjét. A számonkérés során a férfi elismerte, hogy a vezetést megelőzően alkoholt fogyasztott. Az enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt álló 60 éves ózdi férfit a járőrök vérvételre előállították és vezetői engedélyét a helyszínen bevonták.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Villámgyors elfogás Ózdon
Még azelőtt elfogtak a rendőrök egy lopással gyanúsítható férfit, mielőtt a sértett észrevette volna, hogy megkárosították. Két ózdi kö…

További cikkek

Villámgyors elfogás Ózdon
Még azelőtt elfogtak a rendőrök egy lopással gyanúsítható férfit, mielőtt a sértett észrevette volna, hogy megkárosították. Két ózdi kö…