2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Teljes kitereléses közlekedési akció az M3-as autópályán

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának és az ÁAK ZRt. Emődi mérnökségének munkatársai október 25-én a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó M3-as autópálya, Geleji pihenő területén az autópálya forgalmának teljes kiterelésével járó közlekedési és migrációs  akciót hajtottak végre.   

Az akció elsődleges célja volt a közlekedés biztonságának javítása, a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedési szabályok betartásának, a járművek műszaki állapotának ellenőrzése. Az akció célja volt továbbá az illegális migrációval, valamint jövedéki termékekkel kapcsolatos jogellenes cselekmények, jogosulatlan kereskedés megelőzése, felderítése, harmadik ország állampolgárainak jogszerű magyarországi tartózkodásának ellenőrzése az M3-as autópálya bal pályatest forgalmának teljes kiterelésével.

Az akció eredményei:

A rendőri ellenőrzések során: 17 fővel szemben készült szabálysértési feljelentés közlekedési szabályszegések miatt, valamint 1 szabálysértési feljelentés hulladékgazdálkodási szabályok megsértése miatt.

„P” rendszám jogosulatlan használata miatt három feljelentés történt, valamint 5 esetben forgalmi engedély, 2 esetben forgalmi rendszám elvételére is sor került, ebből az egyik közigazgatási bírság meg nem fizetése miatt.

28 fővel szemben 168.000 Ft. helyszíni bírság kiszabására  került sor.

Közigazgatási eljárást összesen 32 esetben kezdeményeztek a rendőri szervek, fuvarozási engedély hiánya miatt, digitális járművezetői kártya hiánya miatt 1-1 esetben, külföldi forgalmi rendszámú jármű jogosulatlan használata miatt 2 esetben, sebességtúllépés miatt 26 esetben a helyszínen és 2 esetben jegyzőkönyv felvételével.

Sebességtúllépés miatt 19 magyar állampolgárral szemben 610.000 Ft és 7 külföldi állampolgárral szemben 315.000 Ft bírság kiszabására került sor, melyet a külföldiek valamennyien, illetve a magyar állampolgárok közül többen is a helyszínen fizették be.

A rendőri szervek 42 tehergépkocsi, 450 személygépkocsi, valamint 613 magyar és 244 külföldi állampolgár ellenőrzését hajtották végre.

A Polgárőrség által üzemeltetett MATRIX rendszámfelismerő rendszer 2 alkalommal jelzett körözési találatot, mely mindkét esetben negatívnak bizonyult a további ellenőrzést követően.

Az ellenőrzés ideje alatt 1 anyagi káros közlekedési baleset történt az M30 autópályán.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Ha lemaradtál vagy kimaradtál
Bizonyára sokan vannak azok, akik a február 15-i megadott határidőig nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, most mégis úgy döntenek, hogy szeptem…