2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
52801-53000/52970.jpg

Telefont cserélt autóra

52801-53000/52970.jpgAz edelényi rendőrök előállították azt a sofőrt, aki érvényes vezetői és forgalmi engedély nélkül úgy közlekedett frissen szerzett autójával, hogy az azon lévő forgalmi rendszám egy másik járműre lett kiadva.

Az Edelényi Rendőrkapitányság járőrei 2020. május 19-én 17 óra után Edelény, Cseres utcán ellenőriztek egy gépjárművezetőt, aki járművével úgy közlekedett, hogy a biztonsági övet nem használta és vezetői engedélye sem volt. A rendőrök azt is megállapították, hogy az autóra felszerelt rendszám más gépkocsira lett kiadva, továbbá műszaki érvényességgel, kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezett. Ezeken túlmenően a jármű szélvédője be volt törve, kipufogó rendszere hiányzott, továbbá az abroncsok kopottsága is olyan mértékű volt, hogy az a biztonságos közlekedést veszélyeztette.

A 19 éves férfi, nyilatkozata szerint egy mobiltelefont adott cserébe az autóért, és a tettenérés pillanatában csak „próbálgatta” a kocsit. A fiatalembert a járőrök előállították a rendőrkapitányságra, ahol a hatóság még aznap meghozott elsőfokú határozatában a szabálysértőt 12 hónapra eltiltotta a járművezetéstől, és 170.000 forint pénzbírsággal sújtotta.

A rendszám cseréje okán az Edelényi Rendőrkapitányság egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt is vizsgálja az ügy körülményeit.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazza az azonnali intézkedés, és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

… hogy mindenki hazaérjen!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…