2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
52801-53000/52970.jpg

Telefont cserélt autóra

52801-53000/52970.jpgAz edelényi rendőrök előállították azt a sofőrt, aki érvényes vezetői és forgalmi engedély nélkül úgy közlekedett frissen szerzett autójával, hogy az azon lévő forgalmi rendszám egy másik járműre lett kiadva.

Az Edelényi Rendőrkapitányság járőrei 2020. május 19-én 17 óra után Edelény, Cseres utcán ellenőriztek egy gépjárművezetőt, aki járművével úgy közlekedett, hogy a biztonsági övet nem használta és vezetői engedélye sem volt. A rendőrök azt is megállapították, hogy az autóra felszerelt rendszám más gépkocsira lett kiadva, továbbá műszaki érvényességgel, kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezett. Ezeken túlmenően a jármű szélvédője be volt törve, kipufogó rendszere hiányzott, továbbá az abroncsok kopottsága is olyan mértékű volt, hogy az a biztonságos közlekedést veszélyeztette.

A 19 éves férfi, nyilatkozata szerint egy mobiltelefont adott cserébe az autóért, és a tettenérés pillanatában csak „próbálgatta” a kocsit. A fiatalembert a járőrök előállították a rendőrkapitányságra, ahol a hatóság még aznap meghozott elsőfokú határozatában a szabálysértőt 12 hónapra eltiltotta a járművezetéstől, és 170.000 forint pénzbírsággal sújtotta.

A rendszám cseréje okán az Edelényi Rendőrkapitányság egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt is vizsgálja az ügy körülményeit.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazza az azonnali intézkedés, és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

… hogy mindenki hazaérjen!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…
„Családi üzelmek”
Még az is lehet, hogy a népszerű amerikai vígjátékot utánozták annak a magyar történetnek a főhősei, akiknek lakóautójában több mint 60 kilogramm mari…

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…