2021. 12. 6. hétfő

Miklós
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF

Talált bankkártyával próbált fizetni

Az Ózdi Rendőrkapitányság közrendvédelmi járőrei két órán belül elfogták azt a nőt, aki egy pénztárcát talált, és megpróbálta vásárláskor a tárcában lévő fizetőeszközöket felhasználni.
Jogtalan elsajátítás vétség, és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 32 éves helyi asszonnyal szemben. Az eljárás adatai szerint a gyanúsított 2021. március 5-én 12 óra előtt az egyik ózdi postahivatalban talált egy pénztárcát. A tárcában bankkártya, SZÉP- kártya, és több mint 50.000 forint készpénz volt. Az elkövető a talált tárgyakat nem adta le a kártyatulajdonos bankban, hanem egy élelmiszerüzletben próbált meg a fizetőeszközökkel vásárolni, de azokon nem volt fedezet, így a tárcában talált pénzzel egyenlítette ki a számlát.

A rendőrségi bejelentést követőn a járőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést, és a biztonsági kamerafelvételek megtekintése után két órán belül eljutottak az elkövető lakcíméig, ahonnan a nőt előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozók az asszonyt gyanúsítottként hallgatták ki, akinél megtalálták a kártyákat, valamint 44.000 forint készpénzt is lefoglaltak tőle.

Az ügyben további nyomozási cselekmények várhatóak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kalandokkal tűzdelt 25. Jubileumi Mikulás Rally után beszélgetek Juhász Csabi raliversenyzővel. Megosztanád a portál olvasókkal, hogy miként is sik…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum