2024. 04. 15. hétfő

Anasztázia, Tas
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF

„Szeretem a rendőrséget!”

„Szeretem a rendőrséget” – harsogta a megafonba az a kis óvodás, aki többedmagával ellátogatott a Készenléti Rendőrség miskolci egységének nyílt napjára.Több mit százan voltak kíváncsiak arra, honnan indulnak, és hol készülnek a határ és a haza védelmére a rendőrök. A Készenléti Rendőrség Kelet-Magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Határvadász Bevetési Főosztály III. XXI. Határvadász Bevetési Osztály, rövidebben a miskolci készenléti rendőrök 2016. szeptember 30-án tartottak nyílt napot.

A ritka alkalom lehetőséget adott arra, hogy az érdeklődők megismerhessék a készenléti rendőrök munkáját. A csapatszolgálati bemutató például jól demonstrálta a különféle támadásokat és az azokat a védekezési technikákat, amelyek a mindennapokban életmentő praktikumok az egyenruhások számára.

A technikai és fegyverzeti bemutató mellett például a védőruházatokat, az úgynevezett protektorokat is ki, illetve fel lehetett próbálni.

A nyílt napon az érintettek természetesen az Országos Rendőr-főkapitányság pályázatáról is bővebbet megtudhattak, ami lehetőséget ad Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályainak állományába Őr-Járőrtárs beosztás betöltésére. A határ és a haza védelmére minden cselekvőképes, 18. életévüket betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő magyar állampolgár jelentkezhetett, mint ahogy tették ezt a nyílt napon is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói országos koordináció keretén belül tettek pontot egy csalássorozat végére. Ü…

További cikkek