2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

„Szeretem a rendőrséget!”

„Szeretem a rendőrséget” – harsogta a megafonba az a kis óvodás, aki többedmagával ellátogatott a Készenléti Rendőrség miskolci egységének nyílt napjára.



Több mit százan voltak kíváncsiak arra, honnan indulnak, és hol készülnek a határ és a haza védelmére a rendőrök. A Készenléti Rendőrség Kelet-Magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Határvadász Bevetési Főosztály III. XXI. Határvadász Bevetési Osztály, rövidebben a miskolci készenléti rendőrök 2016. szeptember 30-án tartottak nyílt napot.

A ritka alkalom lehetőséget adott arra, hogy az érdeklődők megismerhessék a készenléti rendőrök munkáját. A csapatszolgálati bemutató például jól demonstrálta a különféle támadásokat és az azokat a védekezési technikákat, amelyek a mindennapokban életmentő praktikumok az egyenruhások számára.

A technikai és fegyverzeti bemutató mellett például a védőruházatokat, az úgynevezett protektorokat is ki, illetve fel lehetett próbálni.

A nyílt napon az érintettek természetesen az Országos Rendőr-főkapitányság pályázatáról is bővebbet megtudhattak, ami lehetőséget ad Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályainak állományába Őr-Járőrtárs beosztás betöltésére. A határ és a haza védelmére minden cselekvőképes, 18. életévüket betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő magyar állampolgár jelentkezhetett, mint ahogy tették ezt a nyílt napon is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…