2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Szerencsétlen bolti lopás

Az üzlet biztonsági kamerája mindent rögzített. Így az ital és kávé eltulajdonítói hamarosan a rendőrségen találták magukat.Szomolyáról érkezett bejelentés a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra, miszerint az egyik helyi boltban lopás történt. A Bogácsi Rendőrőrs járőrei azonnal a helyszínre mentek.
A rendelkezésre álló információk alapján egy 34 éves férfi, egy 18 éves nővel és két fiatalkorú fiúval betért az egyik szomolyai boltba vásárolni. A néhány dkg felvágott és 4 db zsemle vásárlásához képest azonban feltűnően sok időt töltött a társaság az üzletben, miközben viselkedésük is gyanús lett az alkalmazottnak. Miután fizetettek és távoztak az üzletből, az eladó azt vette észre, hogy a hátsó helyiség egyik polcáról hiányzik az egyik üveg keserűlikőr. Ez annál is inkább feltűnt, mivel ezt megelőzően összesen csak két palack volt ott. A bolt tulajdonosa a biztonsági kamerafelvételt visszanézve azt látta, hogy az italon felül még két csomag kávét is elemeltek a polcról. A felvételek alapján egyértelművé vált az elkövetők kiléte, így a rend őrei hamarosan előállították a gyanúsítottakat a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra, s meghallgatásukat követően gyorsított bírósági eljárás érdekében még aznap este szabálysértési őrizetbe kerültek.

Az ital eltulajdonításában a két fiatalkorú fiúnak is volt szerepe, hiszen a felvételen az is látható, hogy amikor a nő a polcról leemeli és ruházatába rejti az üveget, szándékosan takarták testükkel. Ezért a szándékos segítségnyújtásért a fiatalkorúakkal szemben is eljárás indult bűnrészesség miatt. A rendőrség a fiúk személyazonosságának megállapítását követően – fiatalkorú voltukra figyelemmel – törvényes képviselőjük jelenlétében mindkettőjüket kihallgatta.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt bíróság elé állította az elkövetőket. A Bíróság döntése alapján a két felnőtt korú szabálysértőt 40.000 – 40.000 Ft  pénzbírság megfizetésére kötelezte, míg fiatalkorú társaik figyelmeztetésben részesültek.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek