2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Szent György modern lovagjait ünnepelték

A Rendőrség Napja tiszteletére csütörtökön nyílt rendőrnapot és jutalomátadó ünnepi állománygyűlést tartott a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és az iskola. Az ünnepségen részt vett Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke.

„Ne féljetek, az Úr küldött hozzátok, hogy megszabadítsalak titeket ettől a sárkánytól. Ezért higgyetek a Krisztusban, és keresztelkedjetek meg, akkor megölöm ezt a sárkányt” – mondta a legendárium szerint György a silenaiaknak, akik a tanácsot megfogadva felvették a keresztséget, György pedig levágta a sárkány fejét. Azóta Sárkányölő Szent Györgyként tisztelik világszerte, aki a katonák, rendőrök és Anglia védőszentje lett. Április 24-e, Szent György Napja 1992-től hivatalosan a magyar rendőrség emléknapja.

A nyíltnapon a rajsátrakban a TEK-től a bűnmegelőzésig számos szakterület mutatkozott be az érdeklődőknek. Felvonultatták a rendőrség gépjármű állományát, az új lézer traffipaxból is elhoztak egy berendezést. A placcon tűzoltóautót és emelőkosaras darut is láttunk. Műsorról is gondoskodtak. Nehéz eldönteni, hogy a kutyás bemutató vagy a kommandósok tetszettek jobban a gyerekeknek.

Az „átriumban” tartott ünnepségen dr. Vereckei Csaba dandártábornok, megyei rendőr főkapitány és Török Dezső  is részt vett. A Himnusz eléneklését rövid kulturális műsor követte, majd a rendőrség napja alkalmából jutalmakat adtak át a parancsnokok által erre méltónak ítélt hivatásos rendőröknek, közalkalmazottaknak.

Az ünnepséget követő fogadáson Török Dezső mondott pohárköszöntőt. Emlékeztetett rá, hogy az embereknek jogbiztonságra, létbiztonságra és közbiztonságra van szüksége. A rendőrök az utóbbi megteremtéséért dolgoznak. Nincs holtidő, teszik a dolgukat reggel, délben és este. Az alkalmat megragadva gratulált a főkapitányság egészének és a megjutalmazott rendőröknek a munkájához.

Török Dezső elismerően szólt a főkapitányság eredményességéről, a kitüntetett rendőrök munkájáról

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…