2024. 04. 28. vasárnap

Valéria
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
Szemes zsebesek

Szemes zsebesek

Szemes zsebesekAz év végi nagybevásárlás nem maradhatott el Tiszaújvárosban sem. Voltak viszont olyanok, akiket nem a kifejezett vásárlási láz fűtött. Szerencsére azonban még évzárás előtt „begyűjtötték” őket a rendőrök.

2009 decemberében több esetben – helyi üzletekben és a piacon – pénztárcákat tulajdonítottak el a jóhiszeműen bámészkodó vásárlóktól. A tolvajok minden esetben a táskákra, kosarakra specializálódtak, s abból csenték ki az erszényeket. A sértettek több gyanús egyénre lettek figyelmesek, ezért körültekintésüknek köszönhetően nagyon pontos személyleírás birtokába került a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság.

Ezt követően a bűnügyi állomány portyaszolgálatot látott el a városban, s a személyleírások alapján felvilágosítást adtak a helyi üzletek vezetőinek, illetve biztonsági őreinek a már megtörtént lopásokról, illetve azok elkövetőiről.

Az év utolsó előtti napján aztán kudarcba fulladt a tolvajok próbálkozása, ugyanis az egyik városi bevásárló hely vezetője a személyleírás alapján felismerte az üzletében tartózkodó gyanús alakokat, akik akkorra már az egyik vásárlót megfosztották pénztárcájától. A boltvezető azonnal értesítette a kapitányságot, mely után több nyomozó és járőr érkezett a helyszínre. A három nőre határozottan illettek a korábbi sértettek által leírt jegyek, ezért rögtön elő is állították őket a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kerültek kihallgatásra. Az aznapi tettüket elismerték, de a korábbi lopásokat „restellték” bevallani. A sértettek aprólékos személyleírásának, a nyomozók precíz munkájának, valamint a figyelmes boltvezetőnek köszönhetően kerültek elfogásra a „szemes zsebesek”.

 

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek