2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Személyes kapcsolat: házhoz megy a rendőrség!

Lakossági fórumokat szervez a Miskolci Rendőrkapitányság a kerékpáron közlekedőkkel kapcsolatos balesetek megelőzése érdekében.
A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt időszakban nem sikerült az elvárt szintre szorítani az egy nyomon haladó járművek – különösen a kerékpárosok – részesedését a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetekben.

Éppen ezért a közelmúltban – a hagyományos kommunikációs csatornák igénybevételén túl – újszerű kezdeményezésbe fogott a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

A rendőrségi szakemberek a kapitányság illetékességi területéhez tartozó települések polgármestereit levélben keresték meg annak érdekében, hogy a korábban kiadott balesetmegelőzési kiadványokon, felhívásokon túl, személyesen is megoszthassák a helyi lakossággal, az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, legalapvetőbb ismereteket.

 Az újszerű kezdeményezés a települési önkormányzatoknál pozitív fogadtatásra talált, melynek eredményeként 2013. október 14. és 16. között a rendőrkapitányság munkatársai már Alsózsolcán, Arnóton és Felsőzsolcán is balesetmegelőzési témájú fórumokat tartottak. A közeljövőben ugyanezen tárgyban Sajóvámoson és Bőcsön találkozhatnak és kaphatnak kérdéseikre választ a polgárok a Miskolci Rendőrkapitányság balesetmegelőzési szakembereitől.

 

Az eddigi lakossági fórumokon megtárgyalt főbb programpontok:

    a kerékpáros közlekedésre vonatkozó főbb előírások,
    a kerékpár kötelező felszerelései,
    a legalapvetőbb közlekedési szabályok elsajátításának fontossága,
    az alkohol kedvezőtlen hatásai a közlekedésre,
    a kerékpárosok sok esetben figyelmetlen, gondatlan, „nemtörődöm” magatartásának veszélyei a közutakon,
    az egy nyomon haladó járművek védtelensége, az ebből adódó kockázatok,
    a gyalogosok és kerékpárosok közlekedési kultúrájának alakítása.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…