2024. 04. 15. hétfő

Anasztázia, Tas
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF

Százmilliós kábítószerfogás Borsodban

 Az elmúlt hétvégén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lefoglalt, hatvanhárom kilogrammnyi, mintegy százmillió forint értékű kábítószernek minősülő anyag, valamint fegyverek és készpénzt az akcióról beszámoló sajtótájékoztatón Miskolcon 2014. szeptember 1-jén. Az akcióban a dílereket is elfogták.- © MTI Fotó: Vajda János  Hatvanhárom kilogrammnyi, mintegy százmillió forint értékű kábítószernek minősülő anyagot, valamint fegyvereket, készpénzt foglaltak le a rendőrök az elmúlt hétvégén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a dílereket elfogták – közölte Mecser Tamás megyei főkapitány-helyettes hétfőn Miskolcon, sajtótájékoztatóján.

Három férfit vett őrizetbe a rendőrség, a 29 éves M. Gergőt és a 24 éves M. Gábort, akik mindketten sajószögediek, valamint a 34 éves, tiszaújvárosi K. Tibort. A Tiszaújvárosban, Sajószögeden és Emődön tartott a házkutatásokon 23 kilogramm kristályszerű port, 40 kilogramm növényi származékot, továbbá készpénzt és fegyvereket találtak.

A főkapitány-helyettes ismertetése szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei is részt vettek a dílerek elfogásában, ugyanis felmerült a gyanú, hogy fegyverrel is rendelkeznek.

A három férfinak volt fegyvere, azokat a sajtótájékoztatón a kábítószeres dobozokkal, zacskókkal és tíz- és húszezres, valamint eurós bankjegyekkel együtt be is mutatták a sajtónak.

Arra a kérdésre, hogy valahol, valamikor használták-e a fegyvereket, illetve hol terjesztették a kábítószert, még nem tudtak válaszolni a rendőrök, a nyomozás nem sokkal korábban kezdődött el.

Mecser Tamás közölte azt is: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a kábítószer és az új pszichoaktív anyagok terjesztésének visszaszorítását.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a három férfi ellen, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat – mondta az ezredes.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói országos koordináció keretén belül tettek pontot egy csalássorozat végére. Ü…

További cikkek