2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Százmilliós kábítószerfogás Borsodban

 Az elmúlt hétvégén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lefoglalt, hatvanhárom kilogrammnyi, mintegy százmillió forint értékű kábítószernek minősülő anyag, valamint fegyverek és készpénzt az akcióról beszámoló sajtótájékoztatón Miskolcon 2014. szeptember 1-jén. Az akcióban a dílereket is elfogták.- © MTI Fotó: Vajda János  Hatvanhárom kilogrammnyi, mintegy százmillió forint értékű kábítószernek minősülő anyagot, valamint fegyvereket, készpénzt foglaltak le a rendőrök az elmúlt hétvégén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a dílereket elfogták – közölte Mecser Tamás megyei főkapitány-helyettes hétfőn Miskolcon, sajtótájékoztatóján.

Három férfit vett őrizetbe a rendőrség, a 29 éves M. Gergőt és a 24 éves M. Gábort, akik mindketten sajószögediek, valamint a 34 éves, tiszaújvárosi K. Tibort. A Tiszaújvárosban, Sajószögeden és Emődön tartott a házkutatásokon 23 kilogramm kristályszerű port, 40 kilogramm növényi származékot, továbbá készpénzt és fegyvereket találtak.

A főkapitány-helyettes ismertetése szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei is részt vettek a dílerek elfogásában, ugyanis felmerült a gyanú, hogy fegyverrel is rendelkeznek.

A három férfinak volt fegyvere, azokat a sajtótájékoztatón a kábítószeres dobozokkal, zacskókkal és tíz- és húszezres, valamint eurós bankjegyekkel együtt be is mutatták a sajtónak.

Arra a kérdésre, hogy valahol, valamikor használták-e a fegyvereket, illetve hol terjesztették a kábítószert, még nem tudtak válaszolni a rendőrök, a nyomozás nem sokkal korábban kezdődött el.

Mecser Tamás közölte azt is: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a kábítószer és az új pszichoaktív anyagok terjesztésének visszaszorítását.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a három férfi ellen, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat – mondta az ezredes.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…