2024. 07. 29. hétfő

Márta, Flóra
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Szarkák karácsonyi előkészülete

Boltból, kertből, telekről vittek el tolvajok értékeket a közelmúltban. Az alábbi esetek is igazolják: ne bízzuk a véletlenre, tegyünk meg minden tőlünk telhetőt anyagi javaink védelmében!

 

Esetről esetre – ágról ágra. Szarkák beszerzőkörúton.

A Miskolci Rendőrkapitányság üzletszerűen, szabálysértési értékre elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást Sz. Gy. miskolci lakos ellen, aki a közelmúltban egy miskolci nagyáruházból a ruházatába rejtve különféle termékeket tulajdonított el 20.000 Ft-ot meg nem haladó értékben.

Ugyancsak Miskolcon december 21-én, egy szintén helyi nagyáruházból megkíséreltek eltulajdonítani 6 db szeszesitalt úgy, hogy 3 db termékről eltávolították a védelmi eszközt, valamint 1 db ékszert, melyet később a bolt egyik polcára próbáltak meg visszatenni. Cselekményük közben a pénztárnál a riasztórendszer megszólalt, így a biztonsági őrök az elkövetőket tetten érték. A keletkezett mintegy harmincezer forintnyi lopási kár megtérült.

Az Ózdi Rendőrkapitányság lopás vétség kísérlet elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást Sz. J. 28 éves járdánházi, és V..J. 21 éves rudabányai lakosok ellen, akiket december 19-én egy ózdi áruházban a biztonsági őr tetten ért, amint megkíséreltek eltulajdonítani 1 db orrszívót, valamint 3 db ezüstnek látszó gyűrűkészletet, úgy, hogy annak dobozát megrongálták. Az okozott kár 19.859 Ft.

Szintén az Ózdi Rendőrkapitányság lopás vétség kísérlet elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást F. A. 17 éves és G. J-né 27 éves putnoki lakosok ellen, akik december 19-én egy ózdi nagyáruház illatszer osztályáról különböző kozmetikai szereket kíséreltek meg eltulajdonítani mintegy nyolcezer forint értékben. Nevezetteket “munka” közben az áruház biztonsági szolgálata érte tetten.

A fenti ügyeket a rendőrkapitányságok gyorsított eljárás keretében, úgynevezett bíróság elé állítással tervezik befejezni.

 

Vigyázat! Van aki a Jézuska helyett is dolgozik

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egyelőre ismeretlen tettes ellen, aki december. 21-én 19.00 és 20.00 óra közötti időben egy kazincbarcikai családi ház udvaráról kivágott és eltulajdonított: 1 db 3 méter magas ezüstfenyőt 25.000,-Ft értékben.

 

Teríték az ünnepi asztalra

A Miskolci Rendőrkapitányság dolog elleni erőszakkal kisebb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egyelőre ismeretlen tettes ellen, mert december 17-én az esti órákban Berzék egyik kertes családi házának baromfióljából zárfeszítés módszerével 34 db tyúkot és egy kakast tulajdonítottak el. A lopással okozott kár 35.000,-Ft.

 

Végül amikor a házbavezető útnak is lába kél

Ugyancsak a Miskolci Rendőrkapitányság dolog elleni erőszakkal kisebb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást, mert december17-én a déli órákban a Miskolc-Lyukóvölgy, Magyar-tanyánál található, ezidáig ismeretlen sértett tulajdonát képező hétvégi telkére bemenve az ott található ház teraszára vezető vas lépcsősort tartószerkezetéről levágták, illetve a falból kibontották, majd ezt követően mind a lépcsősort, mind pedig a tartószerkezetét eltulajdonították. A lopással okozott kár a 20.000 Ft-ot előreláthatólag meghaladja, a rongálással okozott kár egyelőre még nem ismert.

Az önkéntes “lakberendezőt”még a helyszínen, “munka közben” sikerült elfogni.

 

Információs háttér:

Értékeink védelme hozzájárul a közelgő ünnepek békéjéhez. Ennek megőrzése érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az ünnepek előtt több célcsoportnak is hírlevelet készített.

Bűnmegelőzési Osztály által működtetett Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer (ELBIR) decemberi számai:

– Vagyonvédelmi Hírlevél (2009. december),

– Lakossági Hírlevél (2009. december),

– Oktatási Hírlevél (2009. december),

– Polgármesteri Hírlevél (2009. december).

 

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek