2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Számszeríjat használt a rapsic

A közelmúltban egy helyi férfi a Szendrői Szőlő-hegyek alatt hangtalanul, számszeríjjal tett ártalmatlanná két őz sutát és egy őzbakot.

Január 03-án a délelőtti órákban egy hivatásos vadász tett bejelentést az Edelényi Rendőrkapitányság Szendrői Rendőrőrsére, mely szerint a területen feltehetően orvvadászat történt.

A bejelentő ezt követően egy vadőrrel, illetve a Szendrői Rendőrőrs járőreivel a talált nyomok felkutatására indultak, melynek eredményeként az erdei úton egy fatörzsön fennakadt, üres, lezárt állapotú, rendszám nélküli fekete terepjáróra bukkantak.

Az ügy előzménye, hogy a terepjárót a vadász nem sokkal előtte már látta az erdőben, azonban az ekkor hirtelen megfordult és elhajtott. A járművet hátrahagyó két személyt a rendőröknek mintegy fél kilométer távolságra sikerült igazoltatás alá vonni, majd bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállítani.

A személyek előállítását követően a terület közelében lévő kukoricásban, illetve annak környékén megtartott szemle eredményeként eljutottak az elkövető pincéjéhez, ahol vérgyanús szennyeződéseket, illetve vadászathoz használatos tárgyakat: vadásztőrt, távcsövet, nyílvessző végeket, fénypatronokat foglaltak le a rendőrök. A pince melletti kökénybokorban pedig számszeríjat, illetve három nyílvesszőt találtak elő. Az elejtett őzek feldolgozásra váró tetemeire a rendőrök végül egy vikendházban bukkantak rá.

Az ügyben az Edelényi Rendőrkapitányság Szendrői Rendőrőrse a jogosulatlanul vadászó – ráadásul tiltott vadászati eszközt használó – 31 éves B.K-val szemben nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette, valamint állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Információs háttér:

Az elmúlt év végén illetékességi területén az Edelényi Rendőrkapitányság a vadászati, erdészeti szervekkel együttműködve akciósorozatot indított a tulajdon elleni szabálysértések, illetve orvvadászatok visszaszorítására. A szorosabbá váló együttműködés célja a kölcsönös érdekek alapján a munka hatékonyságának növelése és állampolgárok biztonságérzetének javítása.

 

Az Edelényi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…