2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF

Számszeríjat használt a rapsic

A közelmúltban egy helyi férfi a Szendrői Szőlő-hegyek alatt hangtalanul, számszeríjjal tett ártalmatlanná két őz sutát és egy őzbakot.

Január 03-án a délelőtti órákban egy hivatásos vadász tett bejelentést az Edelényi Rendőrkapitányság Szendrői Rendőrőrsére, mely szerint a területen feltehetően orvvadászat történt.

A bejelentő ezt követően egy vadőrrel, illetve a Szendrői Rendőrőrs járőreivel a talált nyomok felkutatására indultak, melynek eredményeként az erdei úton egy fatörzsön fennakadt, üres, lezárt állapotú, rendszám nélküli fekete terepjáróra bukkantak.

Az ügy előzménye, hogy a terepjárót a vadász nem sokkal előtte már látta az erdőben, azonban az ekkor hirtelen megfordult és elhajtott. A járművet hátrahagyó két személyt a rendőröknek mintegy fél kilométer távolságra sikerült igazoltatás alá vonni, majd bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállítani.

A személyek előállítását követően a terület közelében lévő kukoricásban, illetve annak környékén megtartott szemle eredményeként eljutottak az elkövető pincéjéhez, ahol vérgyanús szennyeződéseket, illetve vadászathoz használatos tárgyakat: vadásztőrt, távcsövet, nyílvessző végeket, fénypatronokat foglaltak le a rendőrök. A pince melletti kökénybokorban pedig számszeríjat, illetve három nyílvesszőt találtak elő. Az elejtett őzek feldolgozásra váró tetemeire a rendőrök végül egy vikendházban bukkantak rá.

Az ügyben az Edelényi Rendőrkapitányság Szendrői Rendőrőrse a jogosulatlanul vadászó – ráadásul tiltott vadászati eszközt használó – 31 éves B.K-val szemben nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette, valamint állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Információs háttér:

Az elmúlt év végén illetékességi területén az Edelényi Rendőrkapitányság a vadászati, erdészeti szervekkel együttműködve akciósorozatot indított a tulajdon elleni szabálysértések, illetve orvvadászatok visszaszorítására. A szorosabbá váló együttműködés célja a kölcsönös érdekek alapján a munka hatékonyságának növelése és állampolgárok biztonságérzetének javítása.

 

Az Edelényi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

„Csak ott akartam aludni…”
Az encsi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy magánlaksértésen tetten ért férfit. Magánlaksértés miatt folytat nyomozást az Encsi Rendőrkapit…

További cikkek

Holnaptól 46. UTAZÁS KIÁLLÍTÁS
2024. február 22-25. között Az Utazás kiállítás a látogatói igényeknek megfelelően megújul, interaktív programokkal egészül ki, amelynek köszönhetően…