2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Szabolcsi dohánygyár bukott a NAV razzián

Illegális dohányüzemet leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy szabolcsi településen. A NAV munkatársai éppen a dohánylevelek aprítása és csomagolása közben lepték meg az elkövetőket.

Az elkövetők a külföldről vásárolt szárított dohánylevelet házi technikákkal, de ipari mennyiségben aprították és csomagolták, majd Szabolcs és Borsod megyében árusították.

A NAV összesen tizenkét helyszínen tartott házkutatást. A pénzügyi nyomozók az egyik címen meg is találták a házi készítésű vágógéppel, mérlegekkel és csomagolóeszközökkel felszerelt illegális dohányüzemet, egy másik helyszínen pedig a vágott dohány cigarettahüvelyekbe töltésére szolgáló gépet. Az akcióban összesen harminckétezer szál házilag töltött cigaretta, ötszáz kilogramm vágott dohány, valamint másfél tonna vágásra előkészített szárított leveles dohány került elő. Emellett a nyomozók rábukkantak hatvan liter azonosítatlan eredetű pálinkára és ezerkétszáz doboz zárjegy nélküli külföldi cigarettára is.

A NAV miskolci munkatársai a 25 millió forint értékű dohányterméket és az előállításhoz használt eszközöket lefoglalták, valamint a gyanúsítottaknál talált 5 millió forint készpénzt az okozott adóhiány megtérülésére vagyonbiztosítás alá vették. A nyomozók hét embert jövedéki termékre elkövetett költségvetési csalás és orgazdaság miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

Az elkövetők a bűnszövetségben elkövetett bűncselekmények miatt akár tíz évig terjedő szabadságvesztésre, valamint jövedéki bírságra is számíthatnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek