2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Szabadidős rendőr fogott el egy betörőt

Egy szolgálaton kívüli körzeti megbízott fogott el egy betörőt a helyszínen, aki egy boldvai családi házba tört be.
Lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Edelényi Rendőrkapitányság Zs. Sándor 31 éves boldvai lakos ellen.

Szabadidejében, otthonában tartózkodott Hevele István György r. törzszászlós az Edelényi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, amikor 2015. május 5-én 12 órakor egy helyi polgárőr telefonon értesítette, hogy Boldván az egyik lakatlan családi ház kerítésén egy férfi átmászott.

A rendőr ekkor haladéktalanul a megjelölt ingatlanhoz ment és – mivel a kapu zárva volt – ő is átmászott a kerítésen, majd a házat körbejárva észlelte, hogy bent egy általa ismert, helyi férfi kutat az egyik szobában, továbbá a lakás hátsó részén lévő ablaka be van törve.

Ekkor a körzeti megbízott is bemászott az ablakon, majd a hívatlan látogatót az egyik helyiségben lévő ágy alatt találta meg, mellette egy táskával, amelybe a férfi az általa eltulajdonítani kívánt használati tárgyakat akarta pakolni.

Hevele István György r. törzszászlós a helyszínen elfogta Zs. Sándort, akit az időközben kiérkező járőrök az Edelényi Rendőrkapitányságra előállítottak. Az elkövető gyanúsítotti kihallgatása során elmondta, hogy kisebb műszaki cikkeket, illetve réztartalmú tárgyakat akart eltulajdonítani.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…