2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Sulizsaru: az évnyitóról ment el majd vissza intézkedni az iskolarendőr

Sulizsaru: az évnyitóról ment el majd vissza intézkedni az iskolarendőr

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját a Sajószögedi általános iskola évnyitójáról hívták egy bejelentett bolti lopáshoz intézkedni Nagycsécsre. A kör végül bezárult és a történet happy end-el zárult: az eltűnt pénztárcát egy általános iskolás találta meg, de ideje nem volt leadni – így magával vitte a Sajószögedi általános iskolába.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra szeptember 01-én reggel egy Nagycsécsi boltból pénztárcalopásról érkezett bejelentés. Az ügyelet utasítására az egyébként iskolarendőri feladatokat ellátó a körzeti megbízott – a Sajószögedi Általános Iskola évnyitóját otthagyva – sietve a szomszédos településre ment. A helyszínre érkezve egy helyi idős hölgy elmondta, hogy a boltban lába kélt a pénztárcájának.

A helyszínen végzett adatgyűjtés eredményeként a körzeti megbízott megállapította, hogy a sértetten és az eladókon kívül a boltban csak két  általános iskolás személy tartózkodott. Utóbbiak az iskolabusszal már időközben elutaztak a Sajószögedi iskolába.

Az iskolába visszaérve kiderült: egy iskolás találta meg a földön heverő pénztárcát és vitte magával az iskolába, mivel a buszhoz kellett sietni így azt leadni már nem volt ideje.

A sértett később elmondta lehet, hogy a pénztárcáját mégsem ellopták tőle, hanem véletlenül ő ránthatta ki a táskájából. A tárca végül a benne lévő értékekkel a körzeti megbízott által hiánytalanul megkerült, így az idős nő megköszönte a gyors és valóban segítőkész iskola-rendőri intézkedést.

Információs háttér:

A gyermekek biztonsága igen fontos társadalmi érdek! Az elmúlt év tapasztalataira támaszkodva ez év szeptemberétől Borsod-Abaúj-Zemplén megye több mint 180 általános iskolájában iskolarendőr teljesít szolgálatot.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…