2022. 01. 22. szombat

Artúr, Vince
1 EUR 358 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Sikeresen újraélesztettek egy vendéget a Szt. Lukács Gyógyfürdőben

Sikeresen újraélesztettek egy vendéget a Szt. Lukács Gyógyfürdőben

Egy idős hölgy szíve leállt úszás közben, emiatt süllyedni kezdett a medencében. Az életéért egy emberként küzdöttek a fürdő dolgozói és egy vendég is.

A szolgálatban lévő úszómester rögtön megkezdte a vízből mentését a többi vendég segítségével. Miután észlelte a parton, hogy a kimentett vendégnek nincs légzése, azonnali szakszerű szívmasszázst kezdett alkalmazni. A másik úszómester eközben értesítette a mentőket, a fürdő szolgálatban lévő vezetője pedig azonnal hozta a defibrillátor készüléket. A defibrillátor elektródáinak felhelyezése után a készülék a sokk leadását nem javasolta, így az úszómester kolléga folytatta a mellkasnyomást a mentő kiérkezéséig. Mire a mentős kollégák 10 percen belül megérkeztek a helyszínre, addigra a vendégnek volt spontán keringése és légzése is.

 

Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy mindig is kiemelt figyelmet fordítottak a biztonságos fürdőzésre. Óriási felelősség van az úszómesterek vállán, de egy összehangolt csapatmunka kell ahhoz, hogy egy-egy strandszezon idején akár több alkalommal is sikeres legyen az életmentés. Nagy öröm számunkra, hogy sikerült megmentenünk a kedves vendégünk életét. Fontos az is, hogy úszómester kollégáinkat felújító képzésben részesítsük minden szezon indulásakor.

 

Varga Erika, a Defibrillátor Plusz Kft. vezetője elmondta, hogy egy ilyen eset során mennyire fontos az időben megkezdett újraélesztés és a csapat felkészültsége, hiszen 4-5 perc elmúltával megfelelő szívmasszázs nélkül az agy visszafordíthatatlanul károsodik. Köszönet a dolgozóknak, hogy életet mentettek.

 

– A defibrillátor készülékeket már évekkel ezelőtt megvásárolta a fürdő, amelynek használatához oktatást is tartottam csapatommal. Egy ilyen helyen rendkívül fontos, hogy rendelkezzenek életmentő eszközzel, és a megszerzett tudást a gyakorlatba is át tudják helyezni vészhelyzet esetén. Szeretném kiemelni, hogy a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. összes fürdőjében mindenhol van defibrillátor, valahol két darab is a fürdőzők és a kollégák biztonsága érdekében.

 

 

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tetten ért támadók
A miskolci rendőrök elfogták azt a két férfit, akik vascsővel ütötték áldozatukat, majd erőszakkal elvették az értékeit. Felfegyverkezve elkövetett…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum