2024. 03. 19. kedd

József, Bánk
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Sikeresen újraélesztettek egy vendéget a Szt. Lukács Gyógyfürdőben

Sikeresen újraélesztettek egy vendéget a Szt. Lukács Gyógyfürdőben

Egy idős hölgy szíve leállt úszás közben, emiatt süllyedni kezdett a medencében. Az életéért egy emberként küzdöttek a fürdő dolgozói és egy vendég is.

A szolgálatban lévő úszómester rögtön megkezdte a vízből mentését a többi vendég segítségével. Miután észlelte a parton, hogy a kimentett vendégnek nincs légzése, azonnali szakszerű szívmasszázst kezdett alkalmazni. A másik úszómester eközben értesítette a mentőket, a fürdő szolgálatban lévő vezetője pedig azonnal hozta a defibrillátor készüléket. A defibrillátor elektródáinak felhelyezése után a készülék a sokk leadását nem javasolta, így az úszómester kolléga folytatta a mellkasnyomást a mentő kiérkezéséig. Mire a mentős kollégák 10 percen belül megérkeztek a helyszínre, addigra a vendégnek volt spontán keringése és légzése is.

 

Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy mindig is kiemelt figyelmet fordítottak a biztonságos fürdőzésre. Óriási felelősség van az úszómesterek vállán, de egy összehangolt csapatmunka kell ahhoz, hogy egy-egy strandszezon idején akár több alkalommal is sikeres legyen az életmentés. Nagy öröm számunkra, hogy sikerült megmentenünk a kedves vendégünk életét. Fontos az is, hogy úszómester kollégáinkat felújító képzésben részesítsük minden szezon indulásakor.

 

Varga Erika, a Defibrillátor Plusz Kft. vezetője elmondta, hogy egy ilyen eset során mennyire fontos az időben megkezdett újraélesztés és a csapat felkészültsége, hiszen 4-5 perc elmúltával megfelelő szívmasszázs nélkül az agy visszafordíthatatlanul károsodik. Köszönet a dolgozóknak, hogy életet mentettek.

 

– A defibrillátor készülékeket már évekkel ezelőtt megvásárolta a fürdő, amelynek használatához oktatást is tartottam csapatommal. Egy ilyen helyen rendkívül fontos, hogy rendelkezzenek életmentő eszközzel, és a megszerzett tudást a gyakorlatba is át tudják helyezni vészhelyzet esetén. Szeretném kiemelni, hogy a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. összes fürdőjében mindenhol van defibrillátor, valahol két darab is a fürdőzők és a kollégák biztonsága érdekében.

 

 

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lehűléssel indul a hét
Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét, visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 10 Celsius-fok körül várható a többórás na…

További cikkek

Lehűléssel indul a hét
Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét, visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 10 Celsius-fok körül várható a többórás na…