2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Sebességmérő zónák Borsod-Abaúj-Zemplénben!

A rendőrség nyugat-európai mintára a megye „baleseti gócpontjainak számító”, veszélyeztetett útszakaszain un. sebességmérő zónákat alakított ki, melyeket figyelemfelhívó táblák is jelölnek.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az előző, 2011. évi adatok figyelembevételével 12 olyan veszélyes útszakaszon látható a „Közúti ellenőrzés – Traffic Controll” megjelölésű közúti jelzőtábla, amely sebesség-ellenőrzésre és a sebességhatárok fokozott betartására hívja fel a közlekedők figyelmét.

A most felmért és baleseti szempontból kritikusnak mondott útszakaszok listája úgymond nem „kőbe vésett”, azok ugyanis folyamatosan, időről időre (jellemzően évenkénti módosítással) az aktuális baleseti helyzethez igazodnak majd.

A megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakembereinek törekvése, hogy a kritikusnak mondott útszakaszok baleseti mutatóit a lehető legminimálisabbra redukálják.

 

 

 

Információs háttér:

A járműforgalom szinte folyamatos emelkedése ellenére Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain az eltelt csaknem félszáz évben (1963 óta!) 2011. évben történt a legkevesebb személyi sérüléssel járó baleset. A „baleseti-csúcs”-nak számító 2005. év óta a baleseti mutatók – a bevezetett intézkedéseknek köszönhetően – folyamatos csökkenést mutatnak.

A kedvező tendencia ellenére a szakembereknek jócskán akad még tennivalójuk, mivel megyénkben a tavalyi évben 749 balesetben még így is 34-en vesztették életüket. Az adatok alapján a közutak három fő „gyilkosának” a sebességtúllépés, az ittas járművezetés és biztonsági öv használatának elmulasztása számít.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek