2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Sárba ragadt busz-elkötők

Január 30-án éjszaka a szokott helyen parkolt le a ládbesenyői autóbusz vezetője, váltótársa azonban hiába kereste reggel a járművet, csak hűlt helyét találta. A sofőr bejelentést tett a rendőrségen, majd a járőrökkel közösen, a parkoló helytől kb. 1 km-re megtalálták a lezárt autóbuszt.

A forrónyomos intézkedéseknek köszönhetően hamarosan előállították azt a két fiatalkorú fiút, akik megalapozottan gyanúsíthatóak a jármű önkényes elvételével.

A rendelkezésre álló adatok szerint, előző nap éjszaka 11.00 óra után nem sokkal az egyik helyi szórakozóhelyről éppen hazafelé tartott gyalogosan egy 17 és egy 16 éves fiú.  Ahogy sétáltak elmellőzte őket egy autóbusz. A két fiú arról beszélgetett, hogy milyen jó lehet ilyen buszt vezetni. Egyikük azt is tudta, hol fog leparkolni a sofőr, hogyan lehet kinyitni a járművet, illetve hol tartják az indítókulcsot. Hazamentek ugyan a fiatalok, de a gondolat nem hagyta őket nyugodni, amit alig egy óra múlva tett is követett.

A fiúk kimentek a buszhoz és mindent úgy találtak, ahogy képzelték. A járművet beindították, elhajtottak vele, majd kb. 1 km megtétele után vissza akartak fordulni, hiszen az volt a terv, hogy a buszt visszaviszik eredeti helyére, mintha semmi sem történt volna.

A megforduláshoz azonban egy földutat választottak, ahol a jármű kereke beragadt és a tapasztalatlan „sofőrök” nem tudták onnan kihozni. Ekkor úgy döntöttek, hogy lezárják és ott hagyják a buszt.

A két fiatalkorú fiú ellen az Edelényi Rendőrkapitányság előállításukat követően, jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek