2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Rontó bontók – országos hálózatú kazántolvajok

A 25 millió forintot is meghaladja az a kárérték, amit azok a tolvajok okoztak, akik az országban több épülőfélben lévő házból vittek el értékeket, főleg kazánokat.

A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozóinak hónapokon áttartó aprólékos munkájának eredménye, hogy sikerült felgöngyölíteni egy több mint 20 rendbeli lopássorozatot. Az eljárás még ez év szeptemberében kezdődött, amikor a járőrök Miskolcon ellenőriztek egy tehergépkocsit, illetve annak sofőrjét is utasait. Az intézkedés során hamar kiderült, hogy a jármű vezetőjével szemben körözést adtak ki, továbbá engedély nélkül tartott gázpisztoly és betöréshez alkalmas szerszámok is előkerültek.

A Rendőrkapitányságra előállított három férfi a feltett kérdésekre zavartan és illogikusan válaszolt, ennek ellenére a nyomozók taktikus kérdezési technikájának eredőjeként 24 rendbeli lopás elkövetését ismertek be. Az eljárás sikerét gazdagítja, hogy a részletes és kitartó nyomozás során további bűntársak és orgazdák beazonosítása is megtörtént.

A nyomozás jelenlegi szakaszában 5 gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság a rendőrség előterjesztése alapján, illetve egy tettes házi őrizetben várhatja az ügy további alakulását.

Az adatok szerint a bűnözői csoport az ország egész területén aktivizálta magát, főleg épülőben lévő házakból loptak el szerelvényeket, műszaki cikkeket, de nagyrészt már beépített kazánokat. A köznyelv éppen ezért „kazángyilkosokként ” aposztrofálta őket. A gyanúsítottak által okozott kár összértéke az eddigi adatok szerint meghaladja a 25 millió forintot.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Fotó:illusztráció/fogyasztok/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek