2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Rönktolvajok: erdészeti falerakatokat csapoltak meg

Az őrsparancsnok tudomására jutott információ alapján a bogácsi rendőrőrs munkatársai a közelmúltban egy bükkszentkereszti családi ház udvarán több köbméter tűzifát találtak. A tulajdonos igencsak meglepődött, mikor a jó vételnek számító tűzifáról – egyedi jelölés alapján – kiderült, hogy azt 2 nappal korábban jogtalanul tulajdonították el a Bükkzsérc határában lévő erdőből.

Az azonnali rendőri intézkedések, meghallgatások során felmerült két bükkszentkereszti lakos neve K. I. és T. R., mint feltételezett bűnelkövetők. Gyanúsítottkénti kihallgatásuk alkalmával nevezettek részbeni beismerő vallomást tettek.

Amennyiben a bizonyítási eljárás során megállapítást nyer, hogy a területen korábban elkövetett falopások – melyeknek összesített kárértéke milliós nagyságrendű – nevezettek számlájára írható, úgy 3 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak.

Az Egererdő Zrt. visszajelzése alapján az adott területen az elkövetők kézrekerítését követően gyakorlatilag megszűntek a falopások.

A területen a lopások felderítésének megkönnyítése érdekében az erdészet műholdas nyomkövető rendszer alkalmazását vezette be a közelmúltban.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…