2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Rendőrségi nyílt nap a Tiszaújvárosi Kistérségben

Ismét Hejőkeresztúr adott otthont annak a rendőrségi gyermeknapnak, amelyet a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság, a roma nemzetiséggel történő együttműködés keretében rendezett meg. A program megvalósítását ezúttal is a Tiszaújváros Kistérség Többcélú Társulás támogatta.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság számára igen nagy jelentőséggel bír, hogy az illetékességi területén élő lakossággal kiegyensúlyozott kapcsolatot építsen ki. Erre is tekintettel a rendőrség minden évben törekszik kihasználni a kommunikációs csatornák széles skáláját. A kapcsolatteremtésre ugyanakkor a különféle megbeszélések, fórumok, illetve rendezvények is kiváló alkalmat biztosítanak.

 

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság kölcsönös bizalomra épülő kapcsolatot kiépítésére törekszik. Ezen elgondolásból már több éve, rendszeresen szerveznek kistérségenként gyermekrendezvényeket.

A rendőrség fontosnak tartja, hogy a gyermekek is megismerhessék a rendőrség munkáját, tevékenységi körét, céljait. Ezért az idén elsőként a Tiszaújvárosi Kistérségben került sor kihelyezett rendőrségi nyílt napra, melynek a hejőkeresztúri IV. Béla Körzeti Általános Iskola szolgált helyszínéül. A rendezvényre meghívást kapott a kistérség valamennyi polgármestere, a roma nemzetiségi önkormányzatok elnökei, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Cigány Kisebbség Területi Kisebbségi Önkormányzat elnöke, a Tiszaújváros Kistérség Többcélú Társulás képviselője, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakterületének képviselője, valamint az általános iskolákból érkező gyermekcsoportok is.

 

A diákok öt fős csapatokkal képviselhették iskolájukat a kerékpáros közlekedési versenyen, valamint a KRESZ-totón. Az elért eredmény alapján mindannyian díjazásban részesültek, melyeket a támogató adott át.

 

A program ezen túlmenően megannyi érdekességet rejtett magába, így az érdeklődő sokaság megtekinthette a rendőri munka eszköztárát, fegyverzetét, illetve bűnügyi technikai felszerelését is. A látnivalókat a gépjármű-technikai bemutató mellett színesítették a rendőr motorosok, valamint a tűzoltóság bemutatói is.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…