2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Rendőrségi hírek a Szerencsi Rendőrkapitányságról

A Szerencsi Rendőrkapitányság illetékességi területén is több esetben történt az elmúlt időszakban rendőri intézkedés.

Taktaharkány mezőőre a település külterületén tetten ért három személyt, akik éppen fát kíséreltek meg eltulajdonítani. A kiérkező rendőrjárőrök előállították az elkövetőeket a Szerencsi Rendőrkapitányságra, közülük két főt szabálysértési őrizetbe vettek. Cselekményükért a Szerencsi Járásbíróság gyorsított eljárásban egyiküket elzárással súlytotta, míg társát figyelmeztetésben részesítette. A Tokaji Rendőrőrs körzeti megbízottai a város belterületén ellenőrzés alá vontak egy kerékpárost, aki a biciklin egy megpakolt zsákot szállított. Az intézkedéskor a járőrök átvizsgálták a csomag tartalmát és két alumínium ékszíjtárcsát találtak. A bevezetett további rendőri intézkedés során kiderült, hogy egy telephelyről származnak a tárgyak, amit onnan eltulajdonított az elkövető. A férfinél tartott házkutatás alkalmával a rendőrök további alkatrészeket is találtak, amelyeket szintén a telepről tulajdonítottak el. Az elkövetőt a rendőrök előállították a Tokaji Rendőrőrsre, vele szemben lopás miatt indítottak büntetőeljárást.

A Tállyai Rendőrőrs egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A Tállyai körzeti megbízottak szolgálatuk során észlelték, hogy egy tehergépkocsival úgy végeztek földmunkát Abaújszántón, a talaj rekultivációja során, hogy a műszaki érvényesség nélküli teherautóra egy forgalomból kivont személygépkocsi  forgalmi rendszámtáblái voltak felhelyezve.

Vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének gyanúja miatt a Szerencsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya indított eljárást. A rendelkezésre álló információk szerint Taktaharkány külterületén a nyílt vasúti pályára ismeretlen tettes egy fadarabot helyezett, majd kb. 100 méterre Taktaszada irányába egy másikat. Egy mozdony vezetője észlelte a szomszédos síneken az akadályokat, amiről értesítette a forgalmi szolgálattevőt. A helyszínre érkező alkalmazott eltávolította a fadarabokat a sínekről még a vonat érkezése előtt és értesítette a rendőrséget.

A kiérkező rendőrök a helyszín közelében intézkedés alá vontak két gyermekkorú és két fiatalkorú személyt, akik a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatóak.

Dolog elleni erőszakkal, szabálysértési értékre elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt a Tállyai Rendőrőrs indított eljárást egy férfival szemben. Az elkövető lopási szándékkal behatolt egy tállyai üzem telephelyére, azonban cselekményében egy alkalmazott megzavarta. Ekkor a tolvaj elszaladt. A kiértesített rendőrjárőrök az elkövetőt a helyszín közelében elfogták és előállították.

A Taktakenéz térségében húzódó távközlési hálózatot – légkábeleket – 2012. év elejétől ismeretlen tettes folytatólagosan fosztogatta. A Taktaharkányi Rendőrőrs által folytatott nyomozás során a rendőrök beazonosították és elfogták az elkövetőt, aki cselekményével több százezer forintos kárt okozott a szolgáltatónak. A gyanúsított kihallgatásakor több rendbeli légkábel eltulajdonítást ismert be.

A felderítésben és az elfogásban eredményes munkát végző szerencsi rendőröket a „Távközlési Berendezések Védelméért Alapítvány” jutalomban részesítette.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Motorozás határok nélkül
Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében. Ezúttal e…

További cikkek