2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Rendőrségi hírek a Szerencsi Rendőrkapitányságról

Egy helyi üzlet alkalmazottja tett bejelentést a Szerencsi Rendőrkapitányságra, miszerint két személyt tetten értek lopáson. Két fiatalkorú taktaszadai lakos közel 16 ezer forint értékben kísérelt meg kozmetikai cikkeket eltulajdonítani a boltból. Az elkövetőket a rendőrök előállították és szabálysértési őrizetbe vételükre került sor. Cselekményükért a Szerencsi Városi Bíróság gyorsított eljárásban elzárásra ítélte őket. Garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás két szerencsi lakos ellen, akik az Ondi úton előzetes szóváltást követően bántalmazták harmadik társukat. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az intézkedő rendőrök az elkövetőket elfogták és előállították a Szerencsi Rendőrkapitányságra.

A Szerencsi Rendőrkapitányság indított eljárás három megyaszói lakos ellen, akik ittasan, botokkal felfegyverkezve elmentek az este folyamán velük együtt italozó helyi férfi lakásához. Behatoltak az udvarra, ahol kiabáltak, és a ház ablakait kővel bedobálták. A kiérkező rendőrjárőrök elfogták a két garázdát, velük szemben őrizetbe vételük mellet folyik az eljárás.

Ezt követően a sértettek közül ketten szintén kihívóan közösség ellenes magatartást tanúsítottak az intézkedés során, amit a rendőri felszólítás ellenére sem fejeztek be. Ezért a járőrök mindkettőjüket előállították és szabálysértési őrizetbe vételükre került sor. Cselekményükért az elkövetőket a Szerencsi Városi Bíróság gyorsított eljárásban pénzbírság megfizetésére ítélte.

Telefonon tett bejelentést a rendőrségre egy vasútbiztonsági őr, miszerint a Szerencs felől Miskolc irányába közlekedő személyvonatra Taktaszada megállóhelyen felszállt egy férfi, aki menetjeggyel nem rendelkezett. Ellenőrzése során az ellenőrökkel szemben agresszívan lépett fel, valamint olyan magatartást tanúsított, amely másokban riadalmat és megbotránkozást keltett.  A helyszínre érkező rendőrök az elkövetőt elfogták és előállították a Szerencsi Rendőrkapitányságra.

A Szerencsi Rendőrkapitányság eljárást folytat lopás miatt ismeretlen tettesek ellen, akik Szerencs három utcájából, összesen öt szennyvíz akna fedlapot tulajdonítottak el.

A Szerencsi Rendőrkapitányság indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki egyik éjszaka behatolt egy bekecsi telephelyre és az ott parkoló kamionok üzemanyagtankjából több mint150 liter gázolajat szívott le, illetve eltulajdonított két akkumulátort.

Egy tiszalúci lakost a rendőr járőrök tetten értek, amikor Taktaszada külterületén éppen borsót szedett. Az ültetvény nem az ő tulajdona, ennek ellenére már kb. 4 kg zöldség volt a kosarában. A járőrök a borsó-tolvajt előállították a Taktaharkányi Rendőrőrsre és szabálysértési őrizetbe vették. A cselekményért a Szerencsi Városi Bíróság gyorsított eljárásban az elkövetőt elzárásra ítélte.

A Tokaji Rendőrőrs szolgálaton kívüli körzeti megbízottja telefonon kért erősítést, mivel a Rákóczi úton egy helyi lakos megállította és kiabálva, arrogáns hangnemben közölte vele, hogy a korábban elkövetett szabálysértése miatt kiszabott helyszínbírság összegét sokallja. Ezért provokálta és verekedésre hívta fel a rendőrt. A szolgálaton kívüli járőr felszólította a férfit, hogy fejezze be a cselekményt, de ő ennek nem tett eleget. Ekkor szolgálatba helyezte magát a rendőr és az időközben kiérkező szolgálatos járőrökkel együtt előállították a garázda férfit a Tokaji Rendőrőrsre, ahol szabálysértési őrizetbe vételére került sor. Cselekményéért a Szerencsi Városi Bíróság gyorsított eljárásban pénzbírság megfizetésére ítélte.

A Tokaji Rendőrőrs indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki Szegiben egy hétvégi ház udvarára a kerítést letaposva behatolt és a házból magnót, gázpalackot, szerszámokat, valamint élelmiszereket tulajdonított el.

A Tokaji Rendőrőrs járőrei egyik éjszaka azt észlelték, hogy az egyik tokaji büfé előtt egy helyi férfi két másikat bántalmaz, akik  8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A verekedőt a rendőrök előállították, vele szemben garázdaság miatt indítottak eljárást.

A Tállyai Rendőrőrs indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki behatolt egy abaújszántói családi házba és onnan különböző használati tárgyakat tulajdonított el.

A Tállyai Rendőrőrs indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki egy abaújszántói lakóház kerítésén átmászva behatolt az udvari nyitott présházba és onnan kb.100 kg hulladék-vasat tulajdonított el. A forrónyomos intézkedések során beazonosításra, majd elfogásra került egy boldogkőújfalusi, valamint egy abaújszántói férfi akik megalapozottan gyanúsíthatóak a bűncselekmény elkövetésével. Ellenük lopás miatt folyik az eljárás.

A Taktaharkányi Rendőrőrs indított eljárást egy tiszalúci lakos ellen, aki az egyik helyi cukrászdában kiabált egy szintén helyi lakossal, őt szidalmazta, valamint az üzlet bútorzatát is megrongálta. Cselekményével kihívóan közösség ellenes és erőszakos magatartást tanúsított, illetve a jelen levőkben megbotránkozást és riadalmat keltett. A garázda elkövetőt a járőrök előállították, vele szemben a Szerencsi Rendőrkapitányság folytat eljárást.

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek