2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Rendőrségi hírek a Miskolci Rendőrkapitányságról

Gyorsan megkerült az ellopott táska
Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás egy 50 éves férfi ellen, aki ellopott Miskolcon egy buszmegálló padjára lerakott, és őrizetlenül hagyott táskát.

A sértett a helyszínre érkező rendőröknek elmondta, hogy éppen a járműre várakozott, amikor a táskáját egy fél percre otthagyva kinézett az úttestre, hogy jön-e a busz. Mire visszafordult a táskája már eltűnt. Benne volt a pulóvere, kulcscsomója, készpénze, valamint egy kézilabda is.

A rendőrjárőrök leleményességének köszönhetően rövid időn belül elfogták az elkövető. Ugyanis a járőrök a közelben felfigyeltek egy személyre, akinek a szatyrában egy kézilabda volt. Intézkedés alá vonták az illetőt, melynek során megtalálták nála az eltulajdonított táskát is.

A tolvajt a Miskolci Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette és gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A taláros testület három nap elzárásra ítélte a férfit.

Igazoltatás során buktak le a „horgászok”

Kistokajban néhány napja a hajnali órákban igazoltattak a rendőrjárőrök két férfit.

Mivel egyikük idegesen és zavartan viselkedett, a rendőrök átvizsgálták a gépkocsijukat is. Ennek során a csomagtartóból előkerült két tükörháló, valamint azokba gabalyodva egy keszeg, egy kárász, és egy kb. 5 kg súlyú tőponty, továbbá egy vizes, már leengedett gumicsónak is. Bár a két férfi rendelkezett érvényes horgászengedéllyel, horgászbot egyiküknél sem volt.

Apa és fia elmondta, hogy a hálókat az úgynevezett Sajópetri középső tóban találták, mivel információjuk volt arra vonatkozóan, hogy ott hálókat helyeztek el.

Az őrizetlenül hagyott hálókat kihúzták, s miután látták, hogy van hal van benne úgy döntöttek, hogy hazaviszik, és nem szólnak senkinek.

A rendőrjárőrök a két férfit előállították. A Miskolci Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt, a gyorsított bírósági eljárás lefolytatásáig, szabálysértési őrizetbe vette mindkettőjüket.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…