2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Rendőrségi hírek a Miskolci Rendőrkapitányságról

Gyorsan megkerült az ellopott táska
Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás egy 50 éves férfi ellen, aki ellopott Miskolcon egy buszmegálló padjára lerakott, és őrizetlenül hagyott táskát.

A sértett a helyszínre érkező rendőröknek elmondta, hogy éppen a járműre várakozott, amikor a táskáját egy fél percre otthagyva kinézett az úttestre, hogy jön-e a busz. Mire visszafordult a táskája már eltűnt. Benne volt a pulóvere, kulcscsomója, készpénze, valamint egy kézilabda is.

A rendőrjárőrök leleményességének köszönhetően rövid időn belül elfogták az elkövető. Ugyanis a járőrök a közelben felfigyeltek egy személyre, akinek a szatyrában egy kézilabda volt. Intézkedés alá vonták az illetőt, melynek során megtalálták nála az eltulajdonított táskát is.

A tolvajt a Miskolci Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette és gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A taláros testület három nap elzárásra ítélte a férfit.

Igazoltatás során buktak le a „horgászok”

Kistokajban néhány napja a hajnali órákban igazoltattak a rendőrjárőrök két férfit.

Mivel egyikük idegesen és zavartan viselkedett, a rendőrök átvizsgálták a gépkocsijukat is. Ennek során a csomagtartóból előkerült két tükörháló, valamint azokba gabalyodva egy keszeg, egy kárász, és egy kb. 5 kg súlyú tőponty, továbbá egy vizes, már leengedett gumicsónak is. Bár a két férfi rendelkezett érvényes horgászengedéllyel, horgászbot egyiküknél sem volt.

Apa és fia elmondta, hogy a hálókat az úgynevezett Sajópetri középső tóban találták, mivel információjuk volt arra vonatkozóan, hogy ott hálókat helyeztek el.

Az őrizetlenül hagyott hálókat kihúzták, s miután látták, hogy van hal van benne úgy döntöttek, hogy hazaviszik, és nem szólnak senkinek.

A rendőrjárőrök a két férfit előállították. A Miskolci Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt, a gyorsított bírósági eljárás lefolytatásáig, szabálysértési őrizetbe vette mindkettőjüket.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …
„Százmilliós étkészlet”
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei hatvanezer doboz csempészcigaretta útjának szabtak gátat Fejér vármegyében.  Az…

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …