2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Rendőrségi hírek a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságról

A baleset okozójának édesanyja köszönte meg a rendőrök intézkedését

Közlekedési baleset történt október 1-jén az M3-as autópálya Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán, melynek során hárman könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Egy 46 éves budapesti férfi Budapest irányából Miskolc felé közlekedett az autópályán. Figyelmetlensége miatt későn észlelte az előtte forgalmi okból lassító járműveket, ezért hirtelen ráfékezett. Közben, hogy az ütközést elkerülje, jobbra kormányozta autóját, minek következtében áttért a külső forgalmi sávba, ahol nekiütközött az ott szintén forgalmi okok miatt lassító személygépkocsinak. A baleset következtében hárman könnyebben megsérültek.

A balesetet követő napokban az okozó sofőr édesanyja a mellékelt levelet jutatta el a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályvezetőjének.

Tisztelt Alezredes Úr!

Október 1-jén, szombaton délelőtt az M3-as autópálya 130-as km-re körül Fiam balesetet okozott.

A helyszínelők az Önök kapitányságáról érkeztek. Munkájukat hozzáértéssel, lelkiismeretesen látták el a vizsgálat alatt. Udvariasan, bajunkat megértve emberségesen beszéltek a fiammal. Úgy gondolom, hogy az országnak, a rendőrségnek és nekünk sok-sok ilyen értékes emberre volna szüksége.

Köszönöm, köszönjük. jó egészséget kívánva, tisztelettel: J. Gyné.

Bevetésen a „részeg szemüveg”

Szeptember második felében rendezte meg a mezőkövesdi Remy Automotive Hungary Kft. évi „Családi Nap” névvel fémjelzett dolgozók napját. A közel öt órás programon óriási volt az érdeklődés.

A piknik érdekesebbé tétele érdekében megkeresték a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályvezetőjét, aki mindig szívesen vesz részt az osztályon dolgozó kollégákkal különböző programok lebonyolításában, szimulátorok bemutatásában. Ez esetben a helyszínelők „részeg szemüveg”-et vetettek be annak érzékeltetésére, hogy a versenyzők érezhessék és tapasztalhassák, ittas állapotban hogyan működik az emberi reflex. A résztvevők mindannyian megállapították: „Ez bizony nagyon tanulságos és elgondolkodtató volt!”

Mindenki úgy állt a rajthoz, hogy majd – Neki sikerül… nem sikerült !

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…