2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Rendőrségi felhívás közlekedési baleset ügyében

Miskolc, Kiss Ernő utcán 2011. december 1-jén személyi sérüléses közlekedési baleset történt.
A rendelkezésre álló információk alapján 16 óra 35 perckor a Kiss Ernő úton a belváros irányából Diósgyőr felé vezette Fiat személygépkocsiját egy 27 éves miskolci férfi.
A sofőr járművével az útszakaszon megengedett 40 km/h-s sebességet jelentősen túllépve a belső forgalmi sávban közlekedett. Haladása során a Tímármalom út kereszteződéséhez érkezve, a jelzőlámpa tilos jelzésénél álló gépjárművek mellett balról elhajtott, átlépve a záróvonalat és áttért a menetirány-szerinti bal oldali belső sávba. A kereszteződés előtt az autós vészfékezett, majd behajtott a kereszteződésbe, ahol a forgalomirányító fényjelző készülék szabad jelzésére elinduló és balra nagy ívben kanyarodni szándékozó személygépkocsit az ütközés elkerülése érdekében fékezésre illetve megállásra kényszerítette. A kereszteződésben nem biztosított áthaladási elsőbbséget a gyalogos forgalmat irányító fényjelző készülék szabad jelzésén a gyalogátkelőhelyen  kb.4 métert már behaladó 9 éves gyalogos gyermek részére, akit a gépkocsi első részével elütött. A kislány a baleset következtében az előzetes orvosi vélemény alapján 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A nyomozás eddigi adatai alapján felmerült, hogy a balesetet megelőzően a 27 éves férfi járművével több esetben is indokolatlanul, nagy sebességgel sávot váltott a gyorsabb előrejutás érdekében, ezzel az agresszív magatartásával veszélyeztette a közlekedés többi résztvevőjét.

A rendőrség kéri azon személyek jelentkezését, akik a cselekménysorozat időpontjában a fenti útszakaszon tartózkodtak, illetve a balesetet megelőzően látták a világos zöld színű Fiat Punto személygépkocsit, vagy miatta irányváltoztatásra, fékezésre kényszerültek. A rendőrség várja továbbá a tanúk jelentkezését, akik látták a baleset körülményeit.

Jelentkezni lehet személyesen a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Miskolc, Fábián kapu 4), telefonon a 06-46/514-511/24-43-as, illetve a 22-72-es melléken, valamint munkaidőn kívül a 107-es hívószámon, illetve a molnare@borsod.police.hu e-mail címen.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…