2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

Rendőrségi betakarítás – Milliós drogfogás Mezőkeresztesen

Módszeres nyomozás eredményeként kisebbfajta droghálózatot buktattak le a rendőrök Mezőkeresztesen a napokban. A lefoglalt kábítószer piaci értéke eléri a három millió forintot.

 

Majd két tucat embert, pontosan 11 férfit állítottak elő a rendőrök
kábítószerrel való visszaélés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A csoport tagjai között volt fogyasztó, termesztő és terjesztő is. A házkutatások során lefoglalt kábítószerek -marihuána, amfetamin – megközelítő piaci értéke három millió forint. Hatóanyagtartalmukat szakértő bevonásával vizsgálja a hatóság.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság, és a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozóinak összehangolt akciója révén sikerült felderíteni a hálózat terjesztőjét. A 19 éves mezőkeresztesi férfi a meglepetésszerű rendőrségi akció hatására beismerő vallomást tett.

A rendőrök birtokába jutott információk alapján a beszerzési forrást is felderítették a nyomozók. Az illegális kábítószer-gazdálkodást egy 22 éves és egy 30 éves mezőkeresztesi férfi művelte, ezidáig. Egyiküknél tartott házkutatás során éles lőszereket találtak, így vele szemben lőszerrel való visszaélés miatt is eljárást indított a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság.

A hálózat csúcsán lévő terjesztőt a rendőrség előterjesztése alapján a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, míg a többiek szabadlábon védekezhetnek az eljárás jelenlegi szakaszában.

A Büntető Törvénykönyv (Btk) visszaélés kábítószerrel bűntett alapesetében meghatározza, hogy „aki kábítószert termeszt, előállít, megszerez, tart, az országba behoz, onnan kivisz, vagy az ország területén átvisz, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”. A terjesztők akár nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel számolhatnak.

Információs háttér:
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében leginkább a kábítószerek úgynevezett nem forgalomba hozatal céljából történő csekély mennyiség megszerzése és tartása fordul elő. A rendőrség elsődleges célja azonban nem az alkalmi, a drogot kíváncsiságból kipróbáló fogyasztók kriminalizálása, hanem a drogforgalmazásból rendszeres jövedelemre szert tevők felderítése, elfogása kap hangsúlyosabb prioritást.

VIDEO

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján:

MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…