2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
Rendőrkézen egy ózdi idős férfi támadója

Rendőrkézen egy ózdi idős férfi támadója

Rendőrkézen egy ózdi idős férfi támadójaFarkaslyuki otthonában támadta meg áldozatát az a rabló, akit a rendőrség rövid idő alatt elfogott.

Otthonában támadtak meg egy 77 éves idős férfit március 10-én a kora esti órákban. A rabló miután betörte a ház ajtaját azonnal bántalmazni kezdte az ágyban fekvő nyugdíjast. A sértett megpróbált védekezni, de az erőfölényben lévő elkövető egyfolytában ütötte őt. Mindeközben a 40 éves férfi pénzt, illetve egyéb értékeket követelt.

Feltehetően a hangos jajveszékelés miatt a támadó végül felhagyott az ütleggel és zsákmány nélkül távozott a helyszínről.

A nyomozás nagy erőkkel indult meg a kiemelten súlyos bűncselekmény elkövetőjének felderítése érdekében, amelyben az Ózdi Rendőrkapitányság teljes bűnügyi állománya részt vett. Erőfeszítéseik meghozták eredményüket, ugyanis március 17-én a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 40 éves férfit elfogták a rendőrök.

Az Ózdi Rendőrkapitányság rablás kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a bűnügyi őrizetbe vett férfival szemben, egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására.

Az Ózdi Rendőrkapitányság minden lehetséges eszközzel igyekszik megelőzni a hasonló jellegű jogsértéseket. A bűnmegelőzést szolgálja az elmúlt évben életre hívott „Vagyonvédelmi Nap”. Továbbá a rendőrség felvette a kapcsolatot az egyházakkal, illetve a különböző médiumokon keresztül a veszélyeztetett időskorúakat, hogy minden érintetthez eljuthassanak azok az információk, amelyekkel a bűncselekményeket közösen megelőzhetők.

 

Információs háttér:

Büntető Törvénykönyv: Rablás: „Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek