2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Rendőrjárőrök akcióban

Rendőrjárőrök akcióbanAz állandó rendőri járőrözések mindig eredményesek az elmúlt napokban rakacaszendi, sályi, és tiszalúci tolvajokat sikerült tetten érni, illetve elfogni.

 

 

 

 

/A fotó illusztráció/ 


Tolvajok az árokban

Az árokban ittasan heverésző két fiatalember ellenőrzése során felmerült annak a gyanúja, hogy a náluk lévő elektrotechnikai eszközök bűncselekményből származhatnak. A rendőri intézkedéskor hamar kiderült, hogy a távirányítókat, és a hangszínkeverőt a rakacaszendi elkövetők egy rudabányai étteremből lopták el néhány órával azelőtt. A két gyanúsítottat az Edelényi Rendőrkapitányság járőrei fogták el, a lopás miatt indított eljárást azonban a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság folytatja le az illetékességi hatáskör miatt.

 

Kátrány hátrány
A rendszeres és visszatérő járőrözésnek köszönhetően a Bükkábrányi Rendőrőrs munkatársai éppen a bűncselekmény helyszínéről elmenekülni próbáló elkövetőket fogták el. Az éjszakai órákban a járőröknek feltűnt, hogy egy körbekerített ingatlanról a kerítésen keresztül ketten át akarnak átemelni egy nagyobb kátránytekercset, amely értéke nem haladja meg a 20 000 forintot. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást a sályi elkövetőkkel szemben, amelyet gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással tervez befejezni.

Haltolvajok
Nem csúsztak ki a haltolvajok a rendőrök kezei közül. A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást három tiszalúci férfival szemben. Az elkövetők a Bőcs mellett lévő halastóból akartak engedély nélkül nagyobb mennyiségű halat kiemelni. A területen szolgálatot teljesítő rendőrjárőrök azonban tetten érték és elfogták az elkövetőket, így akárcsak a többi esetben a lopási kár itt is megtérült.

Éjszakai boltba járó
Egy 28 éves sajókazai férfi egymást követő két éjszaka – október 21-én és 27-én – betört az egyik helyi élelmiszerboltba. Mindkét alkalommal szeszes italt, dohányárut, és édességeket lopott el. A második bűncselekmény elkövetésének éjszakáján a konkrét céllal járőröző rendőrök a helyszín közelében fogták el a 28 éves férfit, aki éppen a megszerzett zsákmányt fogyasztotta. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást az ügyben, amit gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással tervez befejezni.


B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek