2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Rendőrbokor fogta rongáló

Rejtett, azaz álcázott megfigyelés során sikerült elfogni egy erdei sorompó és az arra kihelyezett kamera rongálóját Kisgyőrben. Az elkövető igencsak meglepődött, amikor egy „bokor” megállásra szólította fel.

A fokozott és rejtett rendőri megfigyelés okát az adta, hogy az utóbbi időben az Északerdő Zrt. sérelmére több bűncselekményt követtek el. Többször elvitték, illetve megrongálták a Bükkszentkeresztet és Kisgyőrt összekötő erdei úton lévő sorompót és az oda kihelyezett kamerát.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának több naposra tervezett és különböző technikai eszközökkel ellátott (távcső, éjjellátó, crossz-motor, quad) megfigyelési akciója már a második napon eredményre vezetett.

A rejtett megfigyelés 33. órájában a kiválóan álcázott rendőr arra lett figyelmes, hogy tőle alig pár méterre, anélkül, hogy őt észre venné egy férfi halad az erdei sorompó irányába. Az esti erdőjáró saját megítélése szerint körültekintő volt, hiszen többször megállt, fülelt azaz kémlelte a terepet, és nyugtázta, hogy csak néhány „bokor figyeli”. Mikor célhoz ért felmászott arra a fára, ahová a csali-kamera fel volt szerelve, majd egy 40 centiméteres ácskalapáccsal feszegetni kezdte a „műszert”. Egy arra haladó autó miatt azonban megriadt és úgymond tűzoltó technikával lecsúszott a fa törzsén. S, mikor földet ért igencsak meglepődött azon, hogy a közelben lévő cserjés megmozdul, és megállásra szólítja fel.

A Miskolci Rendőrkapitányságra előállított férfival szemben a hatóság rongálás miatt indított eljárást, aki ez idő alatt szabadlábon védekezhet.

Információs háttér:

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és az Északerdő Zrt. ez év január 15-én együttműködési megállapodást írt alá. Az együttműködés célja, hogy az aláíró felek a rendőrségről, valamint az erdőről, az erdő és a vad védelméről, a vadgazdálkodásról és a vadászatról szóló törvényekben foglaltak megvalósulása érdekében kölcsönösen segítsék egymás tevékenységét. A feladatok végrehajtása érdekében az erdőgazdaság és a rendőrség napi kapcsolatot tart fent. Hosszú távon, pedig közösen törekszenek az állami tulajdonú erdővagyon megőrzésére, a természeti környezetet károsító tevékenységek, így az engedély nélküli fakitermelés, a jogtalan vadászat, az illegális szemétlerakás megakadályozására. Ennek érdekében a két szerv munkatársai közös, megerősített járőrszolgálatokat, akciókat hajtanak végre, amelyek a térségben egyúttal a közbiztonságot is tovább javítják.

 

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek