2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Rémálom a volán mögött

A közlekedés veszélyes üzem! Erre a tényre irányítják rá a figyelmet egy Mezőkövesden tavasszal megtörtént közlekedési baleset sajnálatos következménye és fejleményei is.

Még tavasszal történt, hogy az esti órákban egy férfi Mezőkövesden autózott. Az éjszakai sötétségben, közepes intenzitású esőben, a nedves felületű úttesten, korlátozott látási viszonyok között vezette autóját a sofőr.

Ekkor hirtelen, körültekintés nélkül egy sötét ruházatú férfi lépett az úttestre. A gépkocsi vezetője a fékezés ellenére elütötte a gyalogost, aki az elsődleges orvosi vizsgálatok szerint súlyos sérüléseket szenvedett. A gyalogosnál a szakértői vizsgálatok kimutatták, hogy a baleset időpontjában közepes fokú alkoholos befolyásoltság állapotában volt. Az ügyben – tekintettel a gyalogos szabályszegő magatartására – vele szemben szabálysértési eljárást indított a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

A sérült azonban a gondos orvosi ellátás ellenére, két hónappal a baleset után a kórházban elhalálozott. A rendőrség a szabálysértési eljárást ekkor megszüntette, illetve közigazgatási eljárásban vizsgálta tovább a haláleset körülményeit.

Tekintettel arra, hogy a beszerzett műszaki szakértői vélemény szerint a baleset bekövetkezése a jármű vezetőjének is felróható, illetve az időközben elkészült orvosszakértői vélemény alapján a gyalogos halála ok-okozati összefüggésben áll a közlekedési balesettel, így a gépjármű vezetőjével szemben a rendőrség közúti baleset gondatlan okozása miatt folytat eljárást.

Figyelem!

A közlekedés veszélyes üzem! Rossz időben és korlátozott látási viszonyok között vezessünk fokozott óvatossággal és körültekintéssel. Adott esetben a reagálási idő másodpercek töredéke és mint az említett eset is mutatja emberéletek múlhatnak rajta!

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…
„Családi üzelmek”
Még az is lehet, hogy a népszerű amerikai vígjátékot utánozták annak a magyar történetnek a főhősei, akiknek lakóautójában több mint 60 kilogramm mari…

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…