2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Reflektor a „Láthatósági kampányra”

A kerékpáros közlekedés által felülreprezentált városokban a láthatóság fontosságát hangsúlyozó kampányt indít útjára a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság – az előző évekhez hasonlóan – 2018. október 24-e és 28-a között „Láthatósági kampányt” szervez, ami középpontba állítja a láthatóság fontosságát.

A cél azon közlekedési balesetek megelőzése, amelyekben a hiányos felszereltségű, kivilágítatlan, sok esetben még fényvisszaverő eszközzel sem rendelkező kerékpárosok, illetve gyalogosok válhatnak áldozattá.

Az őszi évszakváltozás negatívan hat a mindennapi közlekedésre, és a rendőrségi tapasztalatok szerint a romló időjárási, és látási viszonyok miatt jelentősen emelkedik a gyalogos és kerékpáros elütések száma.  Akár gyalogosról, akár kerékpárosról van szó, nagyon fontos, hogy ők rossz látási körülmények között is észrevehetőek legyenek a közúti közlekedés során. Egy fényvisszaverő eszközzel ellátott gyalogos vagy kivilágított kerékpáros éjszaka (szürkületkor) már 130-150 méter távolságból is észlelhető, és ez jelentősen csökkenti a baleseti kockázatokat, illetve ezen eszközöknek köszönhetően meg is előzhetőek ezek a balesetek!

A kampány helyszínei Kazincbarcika, Ózd és Tiszaújváros, illetve az itt székelő rendőrkapitányságok illetékességi területe. A rendőrök az ellenőrzésekkor – hiány esetén – fényvisszaverő eszközöket, illetve kerékpár lámpákat adnak majd át a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak.

A megyei program illeszkedik és kapcsolódik a „Látni és Látszani” komplex országos közlekedésbiztonsági projekthez.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …
Országúti seftelés
Egy utcai bizniszelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyor…

További cikkek