2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Rajzpályázatok kiállítása

Az ESR 112 nemzetközi naphoz kapcsolódó rajzpályázatra beküldött műveket állított ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Nemzeti Infokommunikációs Zrt. – az ESR-112 nemzetközi napja február 11-e alkalmából -„Hétköznapi hőseink, avagy hogyan mentenek életeket a tűzoltók, a rendőrök és a mentők?” címmel  pályázatot hirdetett általános iskolásoknak. A pályázat célja az volt, hogy a gyerekek megjegyezzék a 112-es – az Európai Unió minden országában egységesen hívható – segélyhívó számot, amelyen vész esetén a mentők, a tűzoltók, és a rendőrök is elérhetők.

Pályaműként egy-egy iskolai osztály tagjai által közösen, kézzel készített képet kellett feltölteni egy weboldalra, mely mellé az alkotók fényképét is be kellett küldeni. A www.rajzpalyazat.112.hu elnevezésű site-ra az országból összesen 250 osztály töltötte fel alkotását, többen be is küldték azokat. Az egységes segélyhívó rendszer megvalósításában résztvevő szakemberekből álló zsűri az ötletességen és a szépségen kívül azt a két művet díjazta, amelyik alkotások a legjobban tükrözték a készenléti szervek munkájának összetettségét és azt, hogy a 112-t csak vész esetén szabad hívni.

Egy alsó- és egy felsőtagozatos osztály egy olyan 2015-ös osztálykirándulást nyert, amelyen betekinthetnek a hétköznapi hősök mindennapi életébe és részt vehetnek egy szimulációs gyakorlaton is.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből a pályázatra összesen 32 alkotást nyújtottak be az általános iskolák.

A pályaműveket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. február 11-én az ESR 112 nemzetközi nap alkalmából a Miskolc, Zsolcai kapu 32. szám alatti épületének előterében kiállította, melyeket 2015. február 20-ig hivatali munkaidőben bárki megtekinthet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…