2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Rajzpályázatok kiállítása

Az ESR 112 nemzetközi naphoz kapcsolódó rajzpályázatra beküldött műveket állított ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Nemzeti Infokommunikációs Zrt. – az ESR-112 nemzetközi napja február 11-e alkalmából -„Hétköznapi hőseink, avagy hogyan mentenek életeket a tűzoltók, a rendőrök és a mentők?” címmel  pályázatot hirdetett általános iskolásoknak. A pályázat célja az volt, hogy a gyerekek megjegyezzék a 112-es – az Európai Unió minden országában egységesen hívható – segélyhívó számot, amelyen vész esetén a mentők, a tűzoltók, és a rendőrök is elérhetők.

Pályaműként egy-egy iskolai osztály tagjai által közösen, kézzel készített képet kellett feltölteni egy weboldalra, mely mellé az alkotók fényképét is be kellett küldeni. A www.rajzpalyazat.112.hu elnevezésű site-ra az országból összesen 250 osztály töltötte fel alkotását, többen be is küldték azokat. Az egységes segélyhívó rendszer megvalósításában résztvevő szakemberekből álló zsűri az ötletességen és a szépségen kívül azt a két művet díjazta, amelyik alkotások a legjobban tükrözték a készenléti szervek munkájának összetettségét és azt, hogy a 112-t csak vész esetén szabad hívni.

Egy alsó- és egy felsőtagozatos osztály egy olyan 2015-ös osztálykirándulást nyert, amelyen betekinthetnek a hétköznapi hősök mindennapi életébe és részt vehetnek egy szimulációs gyakorlaton is.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből a pályázatra összesen 32 alkotást nyújtottak be az általános iskolák.

A pályaműveket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. február 11-én az ESR 112 nemzetközi nap alkalmából a Miskolc, Zsolcai kapu 32. szám alatti épületének előterében kiállította, melyeket 2015. február 20-ig hivatali munkaidőben bárki megtekinthet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…