2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Rabmadarak - befogott "énekesek"

Rabmadarak – befogott „énekesek”

Rabmadarak - befogott "énekesek"Tengelicét, csízt ÉS zöldikét fogott kell illegálisan EGY Miskolci férfi. A védett énekesmadarak összértéke eléri a 100 000 forintot.

Feljelentés alapján folytat eljárást természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Miskolci Rendőrkapitányság. EGY Miskolci férfi ugyanis jogellenesen, semmilyen engedéllyel rendelkezve fogott tartózkodás mellett lehet úgynevezett kalitkacsapdával Vadon élő énekesmadarakat. A három tengelicét, kalapot csízt ÉS zöldikét a kalitkában tartotta AZ elkövető. A trillázó madarak pénzben kifejezett összértéke eléri a 100 000 forintot.

 

Információs Háttér:

Büntető Törvénykönyv 281 § (1) Természetkárosítás: „Aki fokozottan védett élő szervezet egyedét, védett élő szervezet egyedeit … jogellenesen megszerzi tartja, forgalomba hozza AZ országba behozza, onnan kiviszi, AZ Ország területén átviszi, azzal kereskedik, illetve azt károsítja vagy elpusztítja, bűntettet KÖVET el ÉS Három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő „.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek