2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Rablók, Zsebtolvajok, karácsony – felkészültünk, ELBIR-unk vele!
Rablók, Zsebtolvajok, karácsony – felkészültünk, ELBIR-unk vele!

Rablók, Zsebtolvajok, karácsony – felkészültünk, ELBIR-unk vele!

Rablók, Zsebtolvajok, karácsony – felkészültünk, ELBIR-unk vele!Értékeink védelme hozzájárul a közelgő ünnepek békéjéhez. Ennek megőrzése érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az ünnepek előtt több célcsoportnak is hírlevelet készített

A Bűnmegelőzési Osztály által működtetett Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer (ELBIR) decemberi számai:

– Vagyonvédelmi Hírlevél (2009. december),

– Lakossági Hírlevél (2009. december),

– Oktatási Hírlevél (2009. december),

– Polgármesteri Hírlevél (2009. december).

 

1. A Biztonság elemei

A Magyarország összes benzinkútjához, a pénzintézetekhez, a megyei kereskedelmi és iparkamarán keresztül különböző kiskereskedelmi egységekhez, továbbá a gyógyszertárakhoz a napokban eljuttatott Vagyonvédelmi Hírlevél egy közlemúltban megtörtént eset feldolgozásán keresztül a fegyveres rablások megelőzésével foglalkozik és tesz megszívlelendő ajánlásokat a veszélyeztetett szervezetek, szervezeti egységek alkalmazottai részére.

 

2. „Szarkák” is járják a karácsonyi vásárt!

A Lakossági Hírlevél e havi száma többek között az év végi időszak során visszatérően tapasztalható megszaporodó különféle lopásokkal foglakozik, melyek összefüggnek az ünnepekre történő készüléssel járó vásárlási aktivitással. Az ünnepi forgataggal kapcsolatban a hírlevélre feliratkozott polgárok további hasznos ajánlásokat olvashatnak és fogadhatnak meg – saját maguk érdekében.

 

3. Az ember esendő (különösen télen)

Az Oktatási Hírlevél az oktatási intézményeknek és a diákoknak főként a téli szünetre szolgál megszívlelendő tanácsokkal, hogy a téli sportok szerelmesei balesetmentesen hódolhassanak szenvedélyüknek.

 

4. A síntolvajok is figyelnek a vasúti szárnyvonalak bezárására!

A Polgármesteri Hírlevél aktuális száma a fém és színesfémlopások megelőzésével foglalkozik, tesz javaslatokat, kínál programot a vagyonmegóvás érdekében.

 

Információs háttér: Mindent ELBIR

A Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére hozták létre az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszert (ELBIR).

Az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer (ELBIR) lényege, hogy elektronikus levelezéssel (E-mail) önkormányzatok és szakintézményeik részére a mindig aktuális bűnmegelőzési információkat hírlevél formájában juttatja el a rendőrség. Az intézmények saját kommunikációs csatornáikon keresztül (helyi újság, képújság, faliújság, hirdetőtábla, saját weboldalak stb.) továbbítják a lakosság, valamint a társadalmi szervezetek, egyesületek felé a rendőri tájékoztató anyagokat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendelkezik azokkal a modern bűnelemzési rendszerekkel, módszerekkel, melyek segítségével bűncselekményeknél az azonosságok a fontosabb összefüggések gyorsan összesíthetők és kiértékelhetők.

A B-A-Z. MRFK Bűnmegelőzési Osztály tájékoztatása alapján: MRFK. Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…

További cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…