2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Rablás Budapesten

Pénzszállító autó hagyja el egy I. kerületi, Donáti utcai épület garázsát. Az MTI értesülése szerint a jármű egy kerületi bank előtt állt, s a személyzet egyik tagja bement a pénzintézetbe. Ekkor – mielőtt a pénzszállító munkatársa visszatért volna – a jármű elindult és eltűnt.

A bejelentést követően a járművet az épület pinceszintjén, egy garázsrészben találta meg a rendőrség, GPS-jelek alapján. Az autóban nem volt senki, valószínűleg a pénzt sem találták meg, viszont egy fegyver volt az egyik ülésen. A felvétel 2011. november 30-án éjjel készült. MTI Fotó: Lakatos Péter

 


Körözik az ellopott pénzszállító sofőrjét

Az MTI információja szerint térfigyelő kamerák rögzítették, hogy milyen autóval menekült el az I. kerületi Donáti utcából az a sofőr, aki szerda délután ellopta az általa vezetett pénzszállító autót az abban lévő készpénzzel együtt. A rendőrség a férfi körözésének elrendelésén kívül bővebb felvilágosítást nem kíván adni, pontosította ugyanakkor a gyanúsított nevét: a sofőrt Lőrincz Róbertnek hívják.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtök reggel azt tudatta az MTI-vel, hogy az eddigi adatok szerint a pénzszállító autó sofőrje lopta el a pénzt az I. kerületi Donáti utcában szerda este megtalált járműből, ezért sikkasztás miatt országos elfogatóparancsot adtak ki ellene.
A BRFK a reggeli tájékoztatását pontosítva csütörtök délben azt közölte: a sofőrt Lőrincz Róbertnek, nem Lászlónak hívják. A rendőrség tájékoztatása szerint a 37 éves férfi szerdán 16 óra 45 perc körül a munkavégzése során használt, általa vezetett gépkocsit a II. kerületi Medve utcából eltulajdonította, azzal az I. kerületi Donáti utcába hajtott, majd a járműben lévő pénzt elvitte. A bűncselekmény elkövetése után a férfi egy 1992-es évjáratú, fehér színű, CPV-151 forgalmi rendszámú, Volkswagen Passat típusú személygépkocsival távozott a helyszínről.  
Az MTI úgy tudja, a férfi szerda délután a gépkocsit akkor lopta el a Medve utcából, amikor társa bement egy bankfiókba, hogy átvegye a pénzszállítmányt; ő ekkor a járművel a Donáti utcába hajtott egy teremgarázsba, ahol magához vette a „rakományt”, majd egy gépkocsival elhajtott, s mindezt az utca térfigyelő kamerái is rögzítették.
Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője az MTI érdeklődésére nem kívánt nyilatkozni arról, a sofőr a saját kocsijával vagy egy lopott autóval menekült el, és arról sem adott tájékoztatást, hogy a járműben mennyi pénz lehetett, s melyik biztonsági cég alkalmazottja volt a bűncselekmény elkövetésének gyanúsítottja. A rendőrség a pénzszállító autó megtalálása után, a helyszínelés megkezdésekor a járművön lévő cégfeliratokat papírlapokkal takarta le.
A BRFK szóvivője nem kívánta megerősíteni az MTI Hírcentrum korábbi információját sem, mely szerint a jármű egyik ülésén egy fegyvert találtak volna, s arra a kérdésre sem válaszolt, hogy a biztonsági őrnél lehet-e fegyver.
Horváth Katalin Fanni a nyomozás érdekeire hivatkozva mindössze annyit mondott: a 37 éves Lőrincz Róbert felkutatását a rendőrség nagy erőkkel megkezdte, és aki a gyanúsítottról bármilyen felvilágosítást tud adni vagy érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést a rendőrségen telefonon vagy személyesen, illetve hívja a központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…