2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

” Füstbement terv” vagyonvédelmi konferencia

” Füstbement terv” címmel vagyonvédelmi konferenciát rendez a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a B-A-Z. Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány Miskolcon.

A konferencia célja a pénzintézetek, zálogházak, ékszerüzletek, valamint a nemzeti dohányboltok ellen irányuló bűnelkövetési formák, elsősorban a fegyveres rablások megelőzésének lehetőségeiről szóló tájékoztatás.

A bűnelkövetői körök a gyors pénzszerzés céljából támadják a jelentős készpénzforgalmat lebonyolító gazdálkodó szerveket, mely cselekmények kiváltják a közvélemény fokozott figyelmét, és rontják az emberek biztonságérzetét.

A sok esetben durva erőszakos elkövetési módszerek veszélyeztetik a pénzügyi és kereskedelmi egységek alkalmazottait, ugyanakkor az ott lévő ügyfelek testi épségét, miközben jelentős anyagi kárt okoznak. Egyes elkövetők kiszámíthatatlan reakciói oda vezettek, hogy túszejtési szituációra is sor került hazánkban. 

Szükséges a párbeszéd a rendőrség és a vélt sértetti kör között annak érdekében, hogy a védekezés, a megelőzés, a konfliktuskezelés hatékony és eredményes legyen. 

Mindezen célok érdekében szerveződött a rendezvény, melynek főbb témái a rablások rendőri

tapasztalatai, a keletkezett nyomok biztosítása, az erőszakos magatartást kezelni tudó  helyes emberi magatartás és a túszhelyzet kezelése. A prevenciót és a bűnfelderítést segítő technikai eszközök bemutatása.

A rendezvény nevét adó Petőfi Sándor vers címe is utal a rendezvényen bemutatásra kerülő technikai újdonságra. A füstágyú nagynyomású  porlasztott köddel védheti  meg az értékeket, és akadályozza a támadót jogellenes céljának elérésében.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek