2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Elfogás csokor a rendőröktől

Pofon a mentésért – mentőst ütött a beteg Ózdon

Pofon a mentésért – mentőst ütött a beteg ÓzdonUppony külterületéről kapott riasztást az ózdi mentőszolgálat a napokban. A Lázbérci-víztározó melletti műúton orvosi segítségre szorult egy magatehetetlen (vélhetően ittas állapotú) kerékpárja mellett fekvő férfi, aki végül pofonnal „köszönte meg” a segítséget.

A mentőszolgálat munkatársai a bejelentést követően a kórházba szállították a férfit, aki, miután hordággyal a mentőből kivették, a rögzítő tépőzárat kinyitotta, majd minden előzetes szóváltás nélkül, egy alkalommal arcon ütötte az őt ellátó mentőst.

A mentőápoló az ütés következtében 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

Az Ózdi Rendőrkapitányság ügyeletét a kórházból értesítették az esetről. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek a férfival szemben.

Amennyiben a bíróság bűnösségét megállapítja, akár 3 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel felelhet tettéért.

 

Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv (Btk) a közfeladatot ellátó személyek közé sorolja többek között a taxisokat, a tömegközlekedés dolgozóit, mentőszolgálat tagjait, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, a tűzoltókat, a nyilvántartásba vett egyház tagjait, szociális munkásokat.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetőjét a Btk. alapesetben három évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…