2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Pénztárnál „észrevétlenül” talált táska

A közelmúltban egy középkorú nő a hipermarket pénztáránál felejtette táskáját benne lévő értékeivel együtt. A mögötte soron következő személy már nem volt ilyen figyelmetlen: a táskát „észrevétlenül megtalálta”, majd a benne lévő készpénzt rövid idő múlva fel is élte. A járőrök gyors, alig egy óra alatt eredményre vezető intézkedéséért a Tiszaújvárosi Rendőrkapitánynak küldött köszönőlevélben fejezte ki háláját és nagyra becsülését a bűncselekmény sértettje.

Július végén a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés szerint egy nő a helyi hipermarket egyik pénztáránál felejtette retiküljét, a benne lévő irataival, értékeivel együtt.

A rendőrkapitányság közrendvédelmi osztály járőri alosztályának munkatársai a helyszínre érkezve az áruház biztonsági kamerájának felvétele alapján felismerni véltek egy körömi nőt, aki fizetéskor alig észrevehetően úgy rendezte csomagjait, hogy a pénztártól való távozás után a „parlagon” maradt táska is vele távozhasson.

A járőrök a bejelentéstől számított egy óra múlva már az elkövető lakásánál csengettek, aki kérdésükre előbb zavartan válaszolt, majd előadta az ellopott táskát. A 33 éves körömi nő elmondása szerint a táskát épp a rendőrök kiérkezése előtt szerette volna a hatóságoknak leadni, bár többek között arra a kérdésre sem tudott elfogadható magyarázatot adni, hogy a tárcában lévő készpénzt milyen okból költötte el…

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság az ügyben a 33 éves körömi M.J-nével szemben lopás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Az üggyel kapcsolatban – a város rendőrkapitányának augusztus közepén megküldött levelében – a bűncselekmény sértettje köszönetét és háláját fejezi ki és mint írja „nagyon örülök annak, hogy az Önök városának ilyen rendőrei vannak, büszkék lehetnek rájuk!”

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…