2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Pénzfelvét bicskával

Egy sárospataki fiatalember rugós bicskával vett fel pénzt, a bíróság döntése értelmében most négy évig gondolkozhat azon, mire költhette volna a kívánt összeget.

Egy 20 éves sárospataki fiatalember még február 25-én a délelőtti órákban, bement egy helyi közintézménybe, majd az ott dolgozó alkalmazottól a letétbe helyezett pénzéből több ezer forintot követelt, amit a zsebéből elővett rugós bicskával nyomatékosított. Az ügykezelő félelmében átadta a követelt pénz dupláját, majd a fenyegetőző elkövető elmenekült a helyszínről.

A gyors rendőri intézkedés eredményeként a 20 éves férfit a járőrök rövid idő alatt elfogták és előállították a Sárospataki Rendőrkapitányságra. A gyanúsítottal szemben a hatóság felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás, és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást, amit gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással fejezett be. A taláros testület négy év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a késsel fenyegetőző sárospataki fiatalembert.

Információs háttér:

Büntető Törvénykönyv – Önbíráskodás: „Aki abból a célból, hogy jogos vagy jogosnak vélt vagyoni igényének érvényt szerezzen, mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, büntetett követ el és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

A Sárospataki Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek